Arkivfoto: Jacob Nielsen.

Arkivfoto: Jacob Nielsen.

Fulde betjente købte stripper i arbejdstiden

11 betjente riskerer at blive fyret efter en vild fest i arbejdstiden, hvor der både blev drukket tæt, hyret stripper, fyret ulovlige kanonslag af og kørt privat i politibiler.
Festen på Rødovre Politistation natten til den 17. februar i år gik så meget amok, at andre politipatruljer måtte tilkaldes for at dæmpe de festglade betjente fra Specialpatruljen.
Allerede samme dag lukkede Københavns Vestegns Politi Specialpatruljen og flyttede betjentene til andet arbejde. Samtidig blev den Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) bedt om at efterforske sagen - og efter mange måneders arbejde retter DUP nu en heftig kritik af de 11 betjente.

Se også tv-indslaget: Stripper: "Jeg elsker at være nøgen"
Fem politifolk er blevet straffet med bøder for overtrædelse af fyrværkeriloven, embedsmisbrug og tjenesteforsømmelse.
Yderligere seks politifolk kritiseres for at de - mens de var på vagt som tjenestemænd - holdt "en fest, hvor der blev drukket tæt, affyret kanonslag og blev underholdt af en stripper," oplyser Københavns Vestegns Politi.
Hvilken konsekvens det præcis får for betjentene er stadig uvis, men deres chef er alt andet end begejstret over deres dømmekraft.
"En gruppe af mine mænd har udvist en uacceptabel adfærd, som vi ser på med stor alvor på," siger politidirektør Kim Christiansen.
Tjenestemandslovens sanktioner kan gå fra en påtale til afskedigelse. I forvejen er en af politifolkene suspenderet.

Se også tv-indslaget: Stripper: "Jeg elsker at være nøgen"
DUP's undersøgelser har også afdækket andre forhold vedr. privat kørsel i tjenestebiler, døgnrapportopdateringer om hændelsen, arbejdstidsregistrering og opbevaring af koster. Disse punkter vil ledelsen i Københavns Vestegns Politi nu gennemgå og vurdere eventuelle konsekvenser af.
Klik på billederne under artiklen for at se strippere ved Aarhus Universitet

Sager vedr. politifolk

• Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) efterforsker straffesager mod politipersonale og kan rejse sigtelser for strafbare forhold. DUP behandler/afgør også klager over politipersonalets adfærd (disciplinærsager).

• Statsadvokaten vurderer DUP's materiale og beslutter, om der skal indledes en straffesag eller ej. Statsadvokaten vurderer, hvad straffen bør være og fører sagen, hvis den kommer for en domstol.

• Politikredsen skal agere som arbejdsgiver, hvis en tjenestemandsansat kan kritiseres i forhold til tjenestemandsloven. Politikredsen indstiller en sanktion til Rigspolitiet, der som overordnet arbejdsgiver afgør sagen.

• En disciplinær sanktion kan udløses, uden der samtidig har været en straffesag. Sanktionen kan også komme oven i straffen fra en straffesag.

Publiceret 19 December 2012 11:42

SENESTE TV