Kaj Lund og resten af beboerne i Ganløseparken i Ganløse er godt trætte af, at hundejere smider deres høm-høm poser ind i deres have. (Foto JK)

Kaj Lund og resten af beboerne i Ganløseparken i Ganløse er godt trætte af, at hundejere smider deres høm-høm poser ind i deres have. (Foto JK)

Formand:

Stop med at smide hundelorteposer på vores grund

Flere gange om ugen kaster hundeejere plastikposer med hunde-afføring ind på grunden til Ganløseparken i Ganløse. Vær venlig at stoppe med det nu, lyder det fra formanden

Af
Jesper Kappel

Jesper Kappel

”Det er ikke hundene, der er et problem. Det er deres ejere, der er det.”
Sådan lyder det fra Kaj Lund, der er formand for Grundejerforeningen Dyrehavegård i Ganløse. På grunden ligger Ganløseparken – i alt 13 huse.
Årsagen til dette opråb er, at i de seneste par år har beboerne i Ganløseparken oftere og oftere fundet plastikposer med hunde høm-høm smidt på deres grund. Det kan være i buskene i deres have, på plænen eller i deres bunke med haveaffald.
”Jeg synes, det er mærkeligt, at hundeejerne godt kan fjerne hundeafføringen med en plasticpose, men de kan ikke tage det med hjem til deres skraldespand. I stedet for smider de posen på vores grund. Vores naboer oplever også det her,” fortæller Kaj Lund.
I løbet af den seneste uge har beboerne i Ganløseparken fundet fire poser fyldt med hunde høm-høm, og så har de ikke ledt alle buskene igennem.
”Jeg kan ikke forstå, at der er folk, der mener, at andre tjenende ånder skal rydde op efter dem og samle deres poser op. En plasticpose forsvinder jo ikke sådan lige,” siger Kaj Lund

Ekstra regning

Ofte bliver poserne også smidt i Ganløseparkens affaldsbunke. Det lyder måske helt okay, at man gør det, men nej det er det ikke.
”Hvis der er for meget plastik i bunken, så skal vi betale to til tre gange mere for at komme af med affaldet. Det kan godt løbe op i 5.000 kroner for en enkelt afhentning af affald,” siger Kaj Lund, som derfor jævnligt går affaldsbunken igennem for høm-høm poser.
Beboerne har forsøgt at få hundeejerne til at forstå, at deres grund ikke er et hundetoilet.
”Ofte bliver de sure, når man går ud og siger til dem, at de ikke skal lade deres hund tisse eller andet på grunden. Så siger de måske, at deres hund er lille, og det ikke kan være et stort problem,” siger Lilian Jørgensen, der bor i Ganløseparken og fortsætter:
”Men størrelsen på hunden er lige meget. Når en hund tisser på vores grund, så tiltrækker det andre hunde.”
Så derfor lyder opfordringen fra beboerne i Ganløseparken: Husk at tage din høm-høm pose med hjem og smid den i en affaldsspand.

Publiceret 07 May 2013 06:00