Der har værete t godt samarbejde mellem alle i sagen omkring den lille nyfødte pige, der Kr. Himmelfartsdag blev fundet under en busk i Farum. Det slår borgmester Ole Bondo Christensen fast. Modelfoto.

Der har værete t godt samarbejde mellem alle i sagen omkring den lille nyfødte pige, der Kr. Himmelfartsdag blev fundet under en busk i Farum. Det slår borgmester Ole Bondo Christensen fast. Modelfoto.

Bondo:

Godt samarbejde om hjælp til efterladt barn

“Interessen for at hjælpe har været overvældende”, siger borgmester Ole Bondo Christensen (S)

Af
Helene Stolle

Borgmester Ole Bondo Christensen (S) deler nu roser ud til alle, der har har hjulpet med til at finde en løsning for det lille nyfødte barn, der blev fundet i Farum torsdag morgen
"Først og fremmest skal der lyde en tak til den borger, der fandt den lille pige og reagerede hurtigt og rigtigt. Det er meget lykkeligt, at pigen nu ser ud til at være uskadt efter den barske start på livet. Sagen har berørt naboer og borgere i Furesø meget", lyder det fra Ole Bondo Christensen, der samtidig understreger, atkommunen har haft et særdeles godt samarbejde med politiet og Rigshospitalet omkring hjælpen til den lille pige.
"Vores familieafdeling gik med det samme i gang med at finde en egnet plejefamilie, og det lykkedes heldigvis allerede lørdag. Interessen for at hjælpe og blive plejefamilie har været overvældende", siger borgmesteren og fortsætter:
"Samlet set er der grund til at rose alle, der har været med til at håndtere denne svære sag; De snarrådige og omsorgsfulde borgere, politiet, Rigshospitalet og medarbejderne i Furesø Kommune. Det er sket i et godt samarbejde mellem alle involverede. Fra Furesø Kommunes side er det Center for Børn og Familie med centerchef Mikkel Damgaard i spidsen, der på fornem vis har koordineret indsatsen".

Håber på kontakt

Sundhedsplejerskerne i Furesø Kommune har rutinemæssigt ringet rundt til vordende mødre for at høre, hvordan det går.
"Vi ved jo ikke, hvor moderen til det efterladte barn kommer fra.Det er slet ikke sikkert, at hun er her fra egnen", siger Ole Bondo Christensen og tilføjer, at han håber, at moderen til barnet vil kontakte myndighederne.
"Det vil være godt for alle", siger han.

null

Publiceret 13 May 2013 10:25