Det var denne Mercedes CLK, der blev stjålet, men ejeren hævede penge i en automat. Foto: Efterlysning/Facebook.

Det var denne Mercedes CLK, der blev stjålet, men ejeren hævede penge i en automat. Foto: Efterlysning/Facebook.

Vild biljagt:

Stjal luksus-Mercedes mens ejer hævede penge

En mand fik stjålet sin dejlige Mercedes CLK, mens han hævede penge i en automat på Holbækvej i Hvalsø på Sjælland mandag eftermiddag. Ejeren havde ladet bilnøglerne sidde i bilens tænding, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi. Det frække biltyveri  førte til en længere biljagt over det halve Sjælland.
Klokken 14.01 fik politiet en henvendelse fra en 65-årig mand fra Kirke-Såby om, at en ukendt person netop havde stjålet hans mørkeblå Mercedes CLK personbil. Klokken cirka 18.10 bemærkede en patrulje den stjålne bil køre ad Munkholmvej i Holbæk i retning mod centrum.
Politiet forsøgte derefter med flere patruljer at standse bilen. Men biltyven kørte fra politiet og kørte over for rødt lys ved Kløvermarksvej. Herefter kørte føreren med høj hastighed ad flere veje i Holbæk by, hvor bilen overhalede trods optrukken spærrelinie og påkørte et vejskilt, et el-skab og en parkeret bil under flugten, oplyser politiet.
På Munkhomvej stødte den stjålne Mercedes sammen med en patruljebil med mindre materiel skade til følge på begge køretøjer. Biltyven kørte videre ad Ågerupvej og til sidst ad Roskildevej i retning mod Vipperød, hvor bilen forsvandt. Føreren af den stjålne bil blev også fotograferet i en fartkontrol på Munkholmvej.
Politiet ledte efter bilen forskellige steder, men fandt den ikke. Klokken cirka 03.00 bemærkede en hundepatrulje en brændende bil holde på Ørslevunderskovvej i Ringsted. Det viste sig at være den stjålne Mercedes.  Der var dog ikke mere ildløs, end at patruljen kunne slukke ilden med en pulverslukker.
En tjenestehund gik spor fra den stjålne bil over en strækning på cirka 1200 meter, indtil sporet endte blindt i nærheden af Vestmotorvejen.
Under efterforskningen af dette biltyveri fik politiet oplysninger fra en civil polititjenestemand, der havde set en navngiven person i den stjålne Mercedes i Mega-centret i Holbæk. Den samme person blev også set og genkendt på førersædet i forbindelse med færdselsuheldet på Tjebberupvej. Politiet efterforsker nu videre i sagen i forsøget på at finde biltyven.
Lokalpolitiet i Holbæk vil gerne i kontakt med personer, der har gjort observationer dels i forbindelse med selve biltyveriet i Hvalsø, dels personer, der har måtte vige for biltyvens kørsel gennem Holbæk by. Kontakt politiet på tlf. 114.

null

Publiceret 14 May 2013 12:22