Den glade mor og nyfødte Merle i ambulancen, hvor hun blev født.

Den glade mor og nyfødte Merle i ambulancen, hvor hun blev født.

Merle blev født i en ambulance

Anette Lund nåede ikke ud af ambulancen, før hun fødte en pige

Torsdag den 25. april havde Anette og Kenneth Lund været til jordemoder for at få et sidste tjek, om alt var ok med højgravide Anette. Parrets første barn, Milo, der blev født for to et halvt år siden, var både kommet før tid og meget hurtigt. Anette var dengang kun lige nået op på fødegangen, før hun fødte, så jordemoderen foreslog i spøg, at de skulle slå telt ved sygehuset i Horsens.
Det gjorde parret fra Grejs naturligvis ikke, men der skulle ikke gå længe, før der skete noget.
Samme nat vågnede Anette klokken halv et, fordi hun skulle tisse. Tissetrangen blev hurtigt overskygget af en anden trang.
"Jeg fik min første ve og kunne godt mærke, det skulle være. Jeg fik ve-storm med det samme og sagde til Kenneth, han skulle ringe 112. Jeg tænkte, vi kunne ikke nå selv at køre, som vi gjorde første gang," fortæller Anette Lund.

Ikke hurtigt nok

Seks minutter senere holdt der en ambulance foran familiens hus i Grejs, og så gik det ellers i hast mod sygehuset i Horsens.
"Han kørte med udrykning uden lyd, og det gik bare hurtigt. Man kunne mærke suset, når vi passerede andre biler," husker Kenneth.
Men ikke hurtigt nok. Anette nåede ikke at få plukveer, som man normalt får, før man får presveer. Hun sprang plukveerne over og gik direkte til presveerne.
"Bare rolig, vi er der om 20 minutter," beroligede Falck-redderne.
På det tidspunkt var Anette selv ikke i tvivl om, at hun ville føde i ambulancen.
Og ganske rigtigt. Babyen kom ud, lige da ambulancen parkerede udenfor fødegangen. 33 minutter efter de havde ringet 112.
"Jeg nåede lige at sige, 'nu kommer hun,' og så greb han hende og lagde hende op på min mave, så jeg kunne se, hun var ok," fortæller Anette Lund.
Nyfødte Merle var heldigvis ok og vejede 3,2 kilo, da hun blev født.

Anette og Kenneth Lund fra Grejs med deres nyfødte datter Merle, som blev født i en ambulance.

Anette og Kenneth Lund fra Grejs med deres nyfødte datter Merle, som blev født i en ambulance.

Mentalt med

"Hvis det går stærkt første gang, man føder, så siger man, det også går stærkt anden gang. Men jeg havde nu ikke regnet med, at jeg skulle føde i en ambulance," siger Anette med et smil.
Oppe på fødegangen spurgte jordemoderen, om hun var med mentalt, når det var gået så hurtigt med fødslen.
"Jeg følte, at jeg var lidt mere med denne gang, selvom det var gået stærkere end sidst. Ved den første fødsel havde vi planlagt en masse ting, som vi slet ikke nåede. Jeg ville blandt andet havde født i vand, så dengang havde jeg lidt en følelse af at være blevet snydt," fortæller den nybagte mor.
Hun er trods alt glad for, at begge hendes fødsler har været forholdsvis smertefrie. Eller rettere sagt kortvarige.
"Vores nabo var ved at føde inde ved siden af på sygehuset. Det var en lang fødsel, og hun hylede og skreg. Jeg ville ikke bytte," siger Anette Lund.
Hun var allerede hjemme om morgenen og kunne spise morgenmad sammen med familien.
Anette og Kenneth har ikke snakket om, de skal have flere børn. Hvis de skal, skal de måske overveje jordemoderens forslag om at slå et telt op på sygehuset.

Publiceret 26 May 2013 10:00

SENESTE TV