Hardy Hedager fik jævnlige besøg af ægteparret Skovsbøll fra Albertslund. De kom med kaffe og varm mad og sørgede for at få ryddet op på det sted, hvor Hardy havde slået sig ned. Her ses Bent Skovsbøll sammen med Hardy december 2012.

Hardy Hedager fik jævnlige besøg af ægteparret Skovsbøll fra Albertslund. De kom med kaffe og varm mad og sørgede for at få ryddet op på det sted, hvor Hardy havde slået sig ned. Her ses Bent Skovsbøll sammen med Hardy december 2012.

86-årige Hardy døde i sin grøft

86-årige, tidligere albertslunder, Hardy Hedager levede en stor del af sit liv på landevejen. Onsdag blev han fundet død i den skurvogn, kommunen havde sat op ved hans grøft i Hedehusene

Hardy Hedager er død. Han blev 86 år. Onsdag blev han fundet af medarbejdere fra Høje-Taastrup Kommune. Han lå død i sin skurvogn.
Ifølge Københavns Vestegns Politi er det sket af naturlige årsager. Hardy har levet et langt liv under ekstreme vilkår.
Hardy Hedager voksede op på gartneriet Godthåb, der lå hvor boligområdet Godtshåbsparken i Albertslund ligger i dag.
Efter faderens død forandrede livet sig for Hardy. Moderen giftede sig igen efter nogle år som enke, men den nye mand var ikke interesseret i gartneriet og tilbød det til Hardy. Men til en pris han ikke kunne betale.
Hardy havde troet at hans tilværelse skulle forme sig ved at føre gartneriet videre.
Men sådan blev det ikke, og mange mener, at det var årsagen til, at Hardy ændrede sig, lagde dele af familien bag sig og besluttede sig for at gå på landevejen. Kun søsteren Asta bevarede han kontakten til.
Hardys første år under åben himmel var 1965. De fleste borgere på vestegnen har set Hardy gå langs Roskildevej med sin trillebør fyldt med de mest nødvendige ejendele. De har set ham lave et interimistisk telt langs vejkanten, for så et par dage senere at trille videre.
De seneste år slog Hardy sig fast ned i grøften i Hedehusene. Her har han klaret sig selv, men han indvilligede også i at få hjælp til oprydning og forplejning af bl.a. Albertslund-ægteparret Anni og Bent Skovsbøl. De besøgte ham med jævne mellemrum, havde varm kaffe med, serverede juleand for ham og ryddede op i den bunke af affald, der naturligt havde ophobet sig omkring hans bopæl i grøften. Ligesom hans søster Asta ofte kørte den lange vej fra Nordvestsjælland ned til Hedehusene for at se til Hardy.
I grøften levede Hardy og klarede benhård kulde, regn og sne i sit hjemmelavede telt. Men i løbet af de sidste par år, var det for hårdt for den gamle mands helbred. Derfor fik Bent Skovsbøll i samarbejde med Høje-Taastrup Kommune kørt en skurvogn ud til pladsen i grøften.
Her boede Hardy fra januar 2013. Ansatte fra kommunen kom jævnligt og så til Hardy. Onsdag skulle de forbi med en ny gasflaske til varmeovnen i skurvognen. Da fandt de Hardy. Hans krop havde givet op efter et langt liv under vilkår, som de færreste af os ville kunne klare.
brie

null

Publiceret 30 May 2013 12:02

SENESTE TV