Tyggegummikonge har underskud på 100 millioner

Investereringer i fremtiden giver underskud i nutiden

Af
Af Ina Bjerregaard

Tyggegummikongen Holger Bagger-Sørensen, som blandt andet står bag Stimorol, holder fast i sin ubestridte position som Vejles rigeste mand, selv om et nyt regnskab fra holdingselskabet viser et underskud på 112 millioner kroner før skat.
En stor del af underskuddet er nemlig "investeringer i fremtiden", så egenkapitalen er stort set urørt på 1,6 milliarder kroner. Den egenkapital var medvirkende til en placering som nummer 25 på listen over landets rigeste familier med en anslået formue på 2,9 milliarder kroner ifølge Berlingske Business.
Bagger-Sørensen holder da også fast i tyggegummi som et forretningsområde, selv om han ikke længere får produceret tyggegummi i Vejle. Han holder fast i at udvikle nye typer nikotin-tyggegummi. Det sker i selskabet Fertin, hvor der også investeres i udvikling af nikotin-produktion. Der sker en opgradering af produktionsfaciliteter, og Bagger-Sørensen selskabet investerer også i åbning af et udviklingslaboratorium – dog ikke i Vejle, men i Mumbai i Indien.
Samtidigt investerer Bagger-Sørensen i forskning og udvikling i helt nye selskaber, der indtil videre giver tab på bundlinjen, men der er mulighed for tilsvarende store gevinster, skriver Bagger-Sørensen i regnskabet.
Bagger-Sørensen investerer også i ejendomme, og har sidste år investeret i nye ejendomme, der skal give et pænt afkast fremover.
Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Holger Bagger-Sørensen selv eller den administrerende direktør for Bagger-Sørensen & CO A/S, Hans Henrik Iversen til regnskabet.

Publiceret 07 June 2013 10:20