Journalisten på vej op ad Munkebjerg

Journalisten på vej op ad Munkebjerg

Apropos Alpe d'Huez:

Her er Danmarks eneste kategori 4 stigning

Kun et sted i Danmark er der en rute, der ville kunne være en gennemsnittelig kategori 4 stigning i årets Tour De France. Nemlig Jellingvej/Petersmindevej i Vejle

Af
Jørgen Flindt

Vejle er Danmarks bjergby nummer 1. Det er Jacob T. Johansen ikke i tvivl om, og nok er der ikke tale om eksakt videnskab, men en objektiv mening, men Jacob T. Hansen er ikke hr. hvem som helst, når det gælder viden om danske bakketoppe.
Han er selv fra Næstved og bestyrer af hjemmesiden danskebjerge.dk. Og her er tale om en hjemmeside, der sætter danske bjerge og højdemeter under skarp lup.
Her kan man også se, at i bjergbyen nummer 1 findes en stigning, som er helt unik. Nemlig Jellingvej og Petersmindevej. Den er nemlig eneste sted, hvor der er længde og procenter nok til at der er gennemsnitsværdier nok til at kunne få en kategoristigning i Tour De France.
“Jeg er glad for, at vi i Danmark har den stigning, for den er med til at vise, også i udlandet, at Danmark ikke kun er et helt fladt land,” siger han.
Han ved godt, at Jellingvej/Persmindevej ikke er Vejles mest kendte “bjerge”.
“Ruten er måske heller ikke den vildeste i Vejle, så derfor lever den lidt i skyggen af kendte, og meget mere stejle, veje som Kiddesvej og Gl. Kongevej. Men den er en slags elefant på savanen, som fortjener at blive set fra lang afstand,” siger han.
Der er andre bakker, deriblandt Gl. Kongevej, der måske med lidt held kunne have fået stemplet Kategori 4 stigning, men tages gennemsnitsværdierne for en typisk Kategori 4 stigning i Tour De France, så er der kun et sted i landet, det helt sikkert lykkes.
Med knap to kilometers stigning og et gennemsnitstigning på 5,4 procent, er Jellingvej/Petersmindevej eneste, der opfylder gennemsnitsværdierne, som der målt i Tour De France fra 2006 - 2008. Over 200 stigninger blev målt. Et kategori 4 stigning i Tour De France, er den laveste kategori. Der er ingen bakker i Danmark der når i nærheden at nærme sig et kategori 3 stigning.

Publiceret 18 July 2013 12:00

SENESTE TV