Jihan Abdullahi Beynah, Deeqa Ahmed Yusuf, Shamso Mustar, Saoussane El Abbas og Hanan Yusuf Bare er spændte på at skulle ud og stemme dørklokker for at fortælle om valget.

Jihan Abdullahi Beynah, Deeqa Ahmed Yusuf, Shamso Mustar, Saoussane El Abbas og Hanan Yusuf Bare er spændte på at skulle ud og stemme dørklokker for at fortælle om valget.

Bydelsmødre til kamp for flere stemmer

De stemmer dørklokker og informerer. Bydelsmødrene i Gellerup kæmper for flere stemmer

Af
Christina Johansen

Christina S. Johansen

Bor man i Gellerup, skal man ikke blive forundret, hvis der i næste uge bliver ringet på ens dør. Det er formentlig blot bydelsmødrene i området, som kommer for at få en lille snak om det kommende kommunalvalg.
De 16 bydelsmødre kommer på kursus på rådhuset i, hvad kommunalvalget egentlig er for en størrelse, og hvad det er vigtigt at sige, når de møder andre på gaden eller i døren.
“Valgdeltagelsen i Gellerup var alt for lav ved sidste kommunalvalg, og alt for mange i området siger: Min stemme betyder alligevel ingenting - men den betyder faktisk noget!” Siger Hanan Yusuf Bare, der er en af Bydelsmødrene.
“Vi vil sige til solk, at der i hvert fald ikke bliver ændret noget som helst, hvis de ikke går ned og stemmer. Det handler faktisk om fremtiden,” fortsætter Saoussane El Abbas, en anden af bydelsmødrene.

Frivillige går på gaden

Bydelsmødrene må ikke fortælle om de enkelte partier, og hvad de står for. De må blot informere om, hvad valget faktisk er, og hvorfor det er vigtigt at bruge sin stemme.
Det er ikke kun i Gellerup, at frivillige går på gaden for at få flere til at stemme. Lige nu arbejdes der nemlig på at finde netop frivillige til at fortælle om valget i både Bispehaven, Tilst, Trige og Rosenhøj.

Publiceret 06 November 2013 07:00

SENESTE TV