Første dag på job:

Livredder genopliver druknet badegæst

En mandlig livredder i starten af 20érne fik sig noget af en første dag på jobbet, da han lørdag reddede en midaldrende mand fra druknedøden på Stængehus Strand i Nordsjælland.
Klokken 17:55, fem minutter i lukketid, gik livredderen ned til vandkanten for at informere de sidste badegæster om, at han ville pakke sammen for dagen, da han opdagede, at en mand lå livløs i vandkanten.
"Med en super god indsats, både fra vores livredder og de øvrige badegæsters som sprang til for at hjælpe, lykkes det at redde mandens liv. Jeg har talt en del med livredderen om oplevelsen. Det har han haft brug for. I går var han noget rystet, men i dag går det meget bedre," siger John Mogensen, som er cheflivredder ved Den Nordsjællandske Kystlivredningstjeneste.
Efter genoplivningen blev manden fløjet i akutlægehelikopter til Rigshospitalet til videre behandling. Undervejs fik John Mogensen en melding tilbage om, at han var i bedring, hvilket hjalp meget i den videre snak med livredderen.

Usædvanlig dag

I det hele taget var lørdagen en heftig dag på den nordsjællandske kyststrækning. Hele fire gange måtte livreddere ud på havet og hente badegæster ind.
"Vi havde en dag med sol, kraftig vind, understrøm og gode bølger. En cocktail man skal passe på også på vores strande. De fleste danskere har respekt for Vesterhavet, men at bade i Kattegat og Øresund kan altså være lige så farligt," siger John Mogensen til Lokalavisen.dk.
Han giver samtidig en opfordring til alle, der vil bade de kommende dage.
"Vi har livreddere på pletten i weekenden, men i hverdagene er vi der jo ikke, og så er det rigtig vigtigt, at folk ikke kun holder øje med sig selv men også med de andre badende på stranden," siger han.

Publiceret 15 June 2014 17:31

SENESTE TV