Far:

Sådan kæmpede jeg med asylansøger der ville voldtage min datter

Af
Jesper Berg

Torsdag morgen kl. 5 blev en far vækket af den værste lyd, en forældre kan høre. Det var hans otte-årige datter, som skreg, og han for ind på hendes værelse kun iført underbukser og natskjorte.
"Der stod en mand, som havde presset min datter op mod væggen, mens han havde taget sin jakke og sko af og truede hende med en tom vodkaflaske, som han holdt i flaskehalsen," fortæller den rystede far, som straks angreb den ubudne gæst. Samtidig kaldte han på sin kone, som tog datteren og parrets seks-årige søn og flygtede ind til naboen, hvorefter hun ringede til politiet.
Del efterlysningen - det kan gælde liv eller død.
"Jeg fik fravristet ham vodkaflasken, som jeg slog ham i hovedet med to gange, hvor flasken anden gang blev smadret. Det stoppede ham dog ikke, og det lykkedes først at overmande ham, da vores nabo kom og hjalp," husker faderen.
"Der var masser af blod i huset bagefter, men desværre kun mit eget, da jeg jo havde trådt i glasskårene med mine bare fødder", siger offerets far, som sammen med naboen pacificerede forbryderen i de 15-20 minutter, der gik, før politiet kom på stedet.
"Det var sin sag at holde ham i ro, da han skiftevis var meget voldsom, gned sig op ad os og sov rævesøvn. For igen pludselig at blive agressiv," fortæller faderen
Det viste sig at være en mand, som boede kun 200 meter fra familiens hjem, og han blev i et grundlovsforhør samme eftermiddag fremstillet og varetægtsfængslet i tre uger samt sigtet for forsøg på voldtægt.
"Hvilket er en ganske grov forbrydelse med en strafferamme på op til 12 år, især når det er gået ud over børn", fortæller politikommissær Henning Svendsen fra afdelingen for personfarlig kriminalitet ved Nordsjællands Politi i Helsingør.
Han oplyser desuden, at det drejer sig om en 39-årig asylansøger med opholdstilladelse i Danmark.
Del efterlysningen - det kan gælde liv eller død.

Publiceret 19 December 2014 11:29