Kristina Sommerby håber at få besøg af op til 15 fremmede juleaften. Foto: Peter Friis Autzen

Kristina Sommerby håber at få besøg af op til 15 fremmede juleaften. Foto: Peter Friis Autzen

"Efterlysning":

Hvem vil holde Juleaften med Kristina?

Af
Peter Friis Autzen

“Mange frygter julen, dens udgifter og dens ensomhed. Sådan skal det ikke være,” siger 34-årige Kristina Sommerby fra Fredericia.
Hun har besluttet at invitere op til 15 fremmede mennesker indenfor i sit hjem juleaften.
“Mange er alene i julen: Enker, enlige eller unge, der ikke har et forhold til familien. Eller andre. Det er simpelthen for trist,” siger hun.
DEL EFTERLYSNINGEN er facebook-siden der hjælper med at sprede efterlysninger af forsvundne og kriminelle personer. Vi vil gerne have dig med i fællesskabet. "Like" siden her
Selv er Kristina Sommerby mor til en søn på snart seks år.
“Han holder jul hos sin far i år. Og det meste af min øvrige familie skal på arbejde juleaften. Og eftersom jeg tidligere har overvejet at gøre noget for andre i stil med det her, besluttede jeg mig for, at det skulle være nu,” siger hun.

Stort projekt

Kristina Sommerby ved godt, at hun har slået stort brød op.
“At holde juleaften for 15 mennesker med and, flæskesteg, pakkeleg, juletræ og alt det andet bliver noget af en opgave. Jeg ved godt, at jeg skal arbejde hele dagen for at være klar. Men jeg ved også, at jeg kommer til at hygge mig med det,” siger hun.
Hun er også indstillet på, at hendes projekt kommer til at koste penge.
“Jeg bruger lidt af vores ferie-opsparing på det. Men jeg er også allerede blevet tilbudt nogle sponsorater af blandt andet flæskesteg og andebryst,” siger hun.

Jul med stort J

Når gæsterne ankommer klokken 18, er det planen., at de skal holde jul efter alle kunstens regler.
“Det bliver en jul med stort J. Vi skal have pakkeleg, sådan som vi altid har haft det i min familie. Vi skal have rigtig julemad, juletræ, julemusik, og jeg håber også at have en lille gave til hver. Men gæsterne skal ikke komme med gaver til mig,” siger Kristina Sommerby.
Hun er ikke nervøs ved at invitere fremmede hjem.
“Jeg har god plads. Og jeg regner da med, at folk opfører sig pænt, når de bliver inviteret inden for til en juleaften,” siger hun.null

Publiceret 22 December 2014 16:25

SENESTE TV