Egedals integrationskonsulent Haval Salim (til højre) viser pavillonerne ved Barnekær i Stenløse frem til Eyad fra Syrien, der snart flytter ind sammen med ni andre flygtninge. (Foto Finn Jørgensen/Egedal Kommune.)

Egedals integrationskonsulent Haval Salim (til højre) viser pavillonerne ved Barnekær i Stenløse frem til Eyad fra Syrien, der snart flytter ind sammen med ni andre flygtninge. (Foto Finn Jørgensen/Egedal Kommune.)

Kommune til borgerne:

Hjælp med boliger til flygtninge

Egedal Kommune spørger nu borgerne om hjælp til at huse de nye og mange flygtninge

“Vi må se i øjnene, at vi med 15 nye flygtninge om måneden og en ny årskvote på 134 flygtninge ikke har tilstrækkelig kapacitet i de nye pavilloner. Derfor afdækker vi i øjeblikket alle tænkelige muligheder i vores eksisterende bygninger, men borgerne vil også kunne bidrage, hvis de har mulighed for at leje værelser eller gæstehytter ud.”
Sådan siger centerchef for Borgerservice, Kjeld Ebdrup.
Kommunen forventer at de første pavilloner til ti flygtninge står klar ved Barnekær i Stenløse Syd lige efter påske, mens pavillonerne ved Degnebakken og ved Stengårdsskolen først står klar til maj, som Lokalavisen Egedal kunne fortælle for nylig.
36-årige Eyad fra Syrien er en af de flygtninge, der skal flytte ind i pavillonerne, skriver Egedal Kommune i en pressemeddelelse, hvor Eyad fortæller, at han glæder sig til at flytte ind.
Sammen med flere andre flygtninge har han den seneste måned boet på Zleep Hotel i Ballerup, hvor der ikke er meget plads og privatliv, så boligerne ved Barnekær bliver en klar forbedring, mener han.

Flygtning glad for bopæl

“Jeg er meget overrasket. Jeg havde forestillet mig sådan nogle skurvogne fra vores hjemland, men det her ligner jo mere lejligheder,” siger Eyad, da han ser boligerne for første gang.
Han flygtede fra Syrien i oktober 2012 med sin kone og tre små drenge - først til Egypten, senere til Tyrkiet, hvor familien stadig bor.
“Jeg flygtede, fordi jeg blev indkaldt til militæret. Jeg kan ikke forstå, at jeg skal slå mit eget folk ihjel. Det ville jeg ikke,“ siger Eyad.
Den samlede pris for etablering, leje og drift af pavillonerne beløber sig til 10 millioner kr. over tre år, hvoraf en del af udgifterne bliver refunderet af staten.

Publiceret 30 March 2015 05:00