Albertslunds tidligere borgmester Finn Aaberg er død

Finn Aaberg døde natten til tirsdag efter længere tids sygdom

Tidligere borgmester i Albertslund Kommune, Finn Aaberg (S), døde natten mellem den 18. og den 19. maj 2015. Finn Aaberg blev 75 år.
Borgmester i Albertslund Kommune, Steen Christiansen, udtaler om Finn Aaberg:
”Med Finn Aabergs død har det kommunale Danmark mistet en af sine dygtigste og bedste borgmestre nogensinde. Albertslunds borgere har mistet en ukuelig medborger og ildsjæl i udviklingen af vores by gennem årtier. Vi socialdemokrater har mistet en partifælle, hvis indsats vil stå mejslet i vores erindring som en af de ypperste for et fælles samfund, der ville børnene, miljøet og den kulturelle oplysning.
Finn Aaberg var med sin menneskelige indsigt, sit politiske engagement og sin intellektuelle kapacitet den drivende kraft i udviklingen af 'projekt Albertslund' på den københavnske vestegn. Som valgt til kommunalbestyrelsen i 1970 og gennem sine 31 år som borgmester fra 1978,udviklede Finn Aaberg Albertslund som den ambitiøse socialdemokratiske velfærdsby med fokus på børn, miljø og kultur.”
Finn Aaberg engagerede sig gennem sit mangeårige formandskab for Vestegnens Kraftvarmeselskab (VEKS) også i nationale og internationale miljø- og energispørgsmål, og høstede stor anerkendelse.
Finn Aaberg var et meget musisk menneske og optaget af kulturens og musikkens betydning i hverdagen. Finn Aabergs ambitioner rakte fra at Albertslund fik sit eget symfoniorkester bygget op omkring byens musikskole til fra 1995 at være bestyrelsesformand for Danmarks Radio. Her dedikerede Finn Aaberg sin indsats til at konsolidere DR's rolle som public service virksomhed og senere DR's udflytning til Ørestaden, herunder realiseringen af DR's koncertsal, der i dag anerkendes som en af verdens bedste koncertsale.
Finn Aaberg var bl.a.:
1970-2013: Medlem af Kommunalbestyrelsen i Albertslund
1978-2010: Borgmester for Albertslund Kommune
1984-2013: Formand for VEKS
1995-2002: Formand for DR
2007-2013: Formand Movia

null

Publiceret 19 May 2015 09:04

SENESTE TV