Novozymes bygger globalt forskningscenter i Lyngby

Enzymgiganten har købt 140.000 kvadratmeter stor grund på Dyrehavegårds Jorder. "Novozymes Innovation Campus" skal både huse forskningslaboratorier, et læringscenter for skoler og studerende og cafe og teater

Af
Steen Trolle

Så er det første store areal solgt på Dyrehavegårds jorder, og det er en af Danmarks helt store virksomheder, der nu flytter ind i kommunen. Kommunalbestyrelsen sagde onsdag aften ja til, at Novozymes køber et areal på 140.000 kvadratmeter ud til motorvejen. Her vil den bioteknologiske gigant bygge, hvad der beskrives som et grønt innovationscampus. Der er tale om et kombineret forsknings- og uddannelsescenter, som foruden Novozymes egen forskning skal huse et biologisk læringscenter for skoler og studerende, undervisningslaboratorier, teater, cafe og grønne arealer.

Tæt, lav bebyggelse

"Novozymes nye innovationscampus er tegnet, så det respekterer områdets unikke kvaliteter. Der vil blive tale om et tæt og lavt byggeri, som passer ind i det grønne område. Det nye campus vil blive åbent for offentligheden, hvor bl.a. en eksisterende skov gøres til en del af en park med naturstier," hedder det i en pressemeddelelse, som Lyngby-Taarbæk Kommune netop har udsendt. Her kalder Lyngby-Taarbæks borgmester Sofia Osmani projektet for "ambitiøst og perfekt" i forhold til kommunens udvikling som videns- og universitetsby. "Det nye innovationscampus vil styrke både uddannelse, forskning og erhvervsliv i kommunen, ligesom der vil blive skabt op til 2000 nye arbejdspladser. Og så deler Novozymes også vores ambition om at bevare og udvikle området som en grøn rekreativ oase” siger Sofia Osmani. ”Med park, natursti og biologisk læringscenter, som er åbent for skoler, naboer og andre interesserede, vil projektet også komme borgerne til gode. Jeg glæder mig til at byde Novozymes velkommen," fortsætter borgmesteren.

Novozymes Innovation Campus – “kløversti”, indeholdende uddannelses og rekreative aktiviter.

Novozymes Innovation Campus – “kløversti”, indeholdende uddannelses og rekreative aktiviter.

Hjørnesten i den globale forskning

Novozymes Innovation Campus, som er den officielle titel på det kommende byggeri, bliver en hjørnesten i Novozymes globale forskning, fortæller Per Falholt, koncerndirektør med ansvar for forskning i Novozymes, ”Det her er en investering i fremtiden, hvor den nye campus vil blive en hjørnesten i vores globale forskning. Novozymes er vi drevet af innovation, og centret skal være med til at styrke vores vækst gennem banebrydende bioteknologi,” siger han. "Med placeringen kun syv kilometer fra vores hovedkvarter i Bagsværd og tæt på DTU er det vores ambition at skabe en global magnet inden for bioteknologisk forskning. Vores nye campus bliver på den måde et vigtigt led i at udvikle vores forskning, samtidig med at det vil danne en fantastisk ramme for vores medarbejdere," forsætter han. Byggeriet har i første fase en planlagt størrelse på 30.000 kvadratmeter med plads til 800 medarbejdere inden for forskning og udvikling samt andre forretningsområder. Denne første fase forventes at vil kunne omfatte Novozymes’ behov for plads frem til ca. 2023.

Novozymes Innovation Campus – Campus Park.

Novozymes Innovation Campus – Campus Park.

Publiceret 04 June 2015 00:00

SENESTE TV