Da Daniel Steen Andersen svømmede var han ofte nummer et. Nu går han efter at blive nummer et som træner i Horsens Svømmeklub. Foto: Jonas Wrede Hansen.

Da Daniel Steen Andersen svømmede var han ofte nummer et. Nu går han efter at blive nummer et som træner i Horsens Svømmeklub. Foto: Jonas Wrede Hansen.

Dansk svømmehåb har fundet en ny vej

Daniel Steen Andersen var for et år siden et af Danmarks største svømmetalenter. Pludselig sagde han stop

Han var udset til at blive en af de næste store danske svømmere, og samtidig stod han over for at skulle deltage ved OL i Rio næste sommer.
Men blot 19 år gammel og med en Danmarksrekord i 100 meter butterfly på kortbane, som han stadig har, sagde Daniel Steen Andersen fra Horsens sidste år stop.
En beslutning, der kom som et chok for mange, men som slet ikke var svær at træffe for hovedpersonen selv.
Motivationen var nemlig ikke længere til stede, og svømning blev sat på pause. Nu er han tilbage ved svømmebassinet i en helt ny rolle som træner for Horsens Svømmeklubs tredjehold.
“Det er lækkert. Det er jo barndomsklubben, og jeg har ventet på at få job her, lige siden jeg stoppede med at svømme,” fortæller han, da Lokalvisen møder ham i svømmeklubbens kantine i Forum Horsens.

Lysten var forsvundet

Siden Daniel Steen Andersen svømmede sin sidste konkurrence sidste år og stoppede med de mange timers træning om ugen, har han ikke fortrudt det et eneste øjeblik.
“Jeg har slet ikke savnet at hoppe ned i bassinet. De sidste to til tre år, da jeg svømmede, gik jeg og overvejede at stoppe. Jeg havde ikke længere lysten til at bruge så mange timer med hovedet nede i bassinet hver dag,” forklarer han og fortsætter:
“Det kan nok godt tælles på en hånd de antal kilometer, jeg har svømmet, siden jeg stoppede for godt et år siden.”
Han var ellers blevet udråbt til et af Danmarks allerstørste svømmetalenter med en stor mulighed for at blive udtaget til OL næste år i Rio. Men på trods af det, var det altså ikke svært for ham at sige stop.
“Det er med til at gøre, at min beslutning nok har været rigtig. Når et mål om OL ikke var nok til at motivere mig til træning, så var det nok det rigtige at stoppe,” fortæller han.

Vil være cheftræner

De store svømmer-ambitioner er i stedet blevet skiftet ud med ambitioner om at blive en god træner. Og her har han allerede den første målsætning klar:
“Jeg ved ikke, om han er glad for, at jeg siger det, men på et eller andet tidspunkt, så går jeg ud fra, at jeg skal have cheftræner Jan Løth Andersens job,” griner Daniel Steen Andersen og fortsætter:
“Indtil videre skal jeg stå i spidsen for tredjeholdet, hvor jeg føler, at jeg har meget at give videre. De skal gøres klar til at få en forhåbentlig lang karriere,” siger han med et skævt smil.
Men skulle det tidligere svømmetalent få tilbudt et job som landstræner, vil det være svært at sige nej til.
“Det tror jeg nu ikke, at jeg er i spil til lige forløbelig, men det vil da være en ære at være landstræner. Men det handler meget om situationen.”
Lige nu har Daniel Steen Andersen allermest lyst til at bygge sit eget hold op fremfor at træne et landshold.

Publiceret 19 July 2015 11:45

SENESTE TV