Mathilde:

Sådan får jeg kvinder til at smide tøjet og åbne sig

33-årige Mathilde Grafström fortæller om arbejdet med fotoudstillingen "Female Beauty With An Edge"

Hvordan får man overtalt en helt almindelig kvinde til at deltage som nøgenmodel i en fotoudstilling, hvor hun skal vise sin seksualitet?
Det er lykkedes for den kvindelige fotokunstner, Mathilde Grafström, som de seneste to år har arbejdet med 25 forskellige kvindelige modeller for at skabe udstillingen "Female Beauty With An Edge", der for tiden kan ses på båden Illutron på Refshaleøen i København.
"Det er en udstilling om naturlig skønhed, hvor jeg gerne vil fjerne alle de facadelag, vi lever bag og vise, hvor seksuelle helt almindelige kvinder kan være," siger Mathilde Grafström, som har fået masser af ros men bestemt også ris for sine ærlige og vågede billeder.
"Da jeg startede med projektet, var jeg lidt i tvivl om, hvilke reaktioner jeg ville få. Men jeg troede bestemt ikke, at folk ville reagere så kraftigt, som de har gjort. Der er nogle, som synes, det er direkte ulækkert, skadeligt og helst gerne vil slippe for at se på det. Jeg synes jo, mine billeder er temlig pæne og ikke for erotiske, og der er da noget galt, hvis man ikke kan tåle at se en smuk nøgen kvindekrop i det offentlige rum. De negative reaktionener giver mig mod på at arbejde endnu mere med det for at få debatten ud til alle danskerne," siger Mathilde Grafström, som hen ad vejer langsomt vandt kvindernes tillid, så de kunne åbne sig op og levere præcis det, hun ønskede på billederne.
Læs også: Angreb mod udstilling af nøgne kvinder
Hør mere om Mathildes arbejde med kvinderne og om folkets modstand mod hendes sexede billeder i tv-indslaget her på artiklen - og se nogle af udstillingens frække og seksuelle billeder i billedgalleriet.

Mathilde Grafström foran båden Illutron på Refshaleøen, hvor hendes billeder kan opleves gratis frem til 10. august.

Mathilde Grafström foran båden Illutron på Refshaleøen, hvor hendes billeder kan opleves gratis frem til 10. august.

null

Publiceret 24 July 2015 17:04

Lokalavisen nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen
SENESTE TV