Modelbillede (mostphotos)

Modelbillede (mostphotos)

10-årigt mobbeoffer:

“Det har været en ok dag mor, de slog ikke så hårdt”

Spark, knytnæveslag, grimme ord - en 10-årig dreng fra Ølstykke er blevet mobbet hele sin skoletid

Af
Af Mette B. Sørensen

“Der var to drenge, der hold fast i ham, imens en tredje sparkede ham i ryggen flere gange. Dagen efter kunne han dårligt komme ud af sengen, og vi måtte have ham til lægen.”
Episoden er blot en af mange, fortæller moren til en 10-årig dreng fra Ølstykke, som ikke ønsker at stå frem med navn af hensyn til sin søn.
Han går i 5. klasse på en skole i Ølstykke og er blevet mobbet lige fra han som 5-årig purk lærte om store og små bogstaver i 0. klasse til den dag i dag.
“Som han siger, når jeg spørger, om det har været en god dag i dag: “Det har været en ok dag mor, de slog ikke så hårdt”,” siger moren og fortæller, at den 10-årige dreng både er blevet truet på livet, får jævnligt tæsk, er blevet holdt under vandet til svømning og bliver kaldt nogle rigtig grimme ting.
“Han har konstant ondt i hovedet og maven, græder og vil ikke i skole,” siger hun.

Utallige råb om hjælp

Forældrene har ofte gjort opmærksom på problemet og i en besked fra maj 2011, da drengen går i 1. klasse skriver de blandt andet til lærerne:
“...Han kommer tit hjem efterhånden og græder, fordi han bliver drillet, de kalder ham ting, grimme ting som han siger, slår ham, sparker ham, spytter på ham og løber efter ham. Truer ham med at slå ham ihjel. Skynd dig at løb, siger de, eller vi nakker dig, fortæller han os. Næsten hver morgen siger han, at han ikke vil i skole...”
I samme brev skriver forældrene, at drengens egen læge mener, at der skal sættes ind nu, og forældrene beder om et møde.
Siden bliver det til mange beskeder til lærere og ledelse, hvor forældrene trygler om hjælp, men problemet er stadig aktuelt her fire år senere.
“Jeg føler, at vi løber panden mod en mur,” siger moren.
Hun fortæller, at hendes søn efter års svigt ikke længere har tiltro til sine lærere, og at han derfor nogle gange slet ikke fortæller dem om overfaldene fra den lille gruppe af elever, der mobber ham.
Af beskederne til læreren fremgår det, at forældrene siden 1. klasse har talt med deres søn om at skifte skole.
“Men så siger han, hvorfor er det mig, der skal væk mor, hvorfor er det ikke dem? Jeg vil ikke væk fra mine venner,” siger moren og fortsætter:
“Jeg har fået nok nu. Jeg vil simpelthen ikke se, at min søn skal blive ved med at tage imod.”

Vendepunkt

Midt i alt mørket er der nu et lyspunkt, fortæller moren.
Skolens nye viceskoleleder har nemlig kastet sig over sagen, og fortæller til forældrene, at hun vil gøre sit til at få stoppet mobningen. Og det har allerede hjulpet lidt. De sidste to uger har der været dage, hvor drengen ikke er blevet mobbet, fortæller moren og siger:
“Det er sidste chance nu. Forleden aften græd han sig selv i søvn og var helt utrøstelig. Ikke engang jeg kunne få ham til at tro på, at nu får vi hjælp.”

Publiceret 29 September 2015 10:42

SENESTE TV