Tre mænds kamp på liv og død:

Kæmpede for trafikoffer omspændt af flammer


Da Nordsjællands Politi for nyligt uddelte dusører til en række borgere på Politigården i Helsingør, lå der flere tragiske oplevelser bag heltegerningerne.
En af de mere grusomme historier fandt sted natten til mandag den 16. februar i år og udløste dusør og hæder fra politiet til de tre mænd, Frank Dyngbo, Ballerup, Francesco Chichierchia, Bagsværd, og Mohammad Ismail, Humlebæk, for deres forsøg på at redde et ungt trafikoffers liv.
"Jeg var stille og roligt på vej hjem fra mit arbejde i København, og da jeg drejede af Helsingørmotorvejen ved Lyngby, så jeg en bil, som holdt på tværs på afkørslen. I bilen sad en ung mand, som var fastklemt og næsten bevidstløs," fortæller Frank Dyngbo, som kort efter fik hjælp af Francesco Chichierchia. Sammen forsøgte de at få manden ud af sin bil - en lille Citroen C1 - som var kørt frontalt ind i en betonvæg, der bærer en motorvejsrampe.
"Vi kunne ikke få dørene på bilen åbnet, så vi forsøgte febrilsk at få ham ud af sideruden, desværre uden held," fortæller Frank Dyngbo.
LÆS OGSÅ: Efter flere blodpropper og stor hjerteoperation: 79-årige John sprang i havnen for at redde druknet mand
Efter få minutter begyndte en mindre brand i bilens motorrum, og så fik de to mænd travlt.
"Problemet var, at ilden begyndte at arbejde sig ind i kabinen og op af mandens fødder og ben. Men vi kæmpede og kæmpede og prøvede blandt andet at komme ind gennem bagagerummet, smadre vinduer og rykke dørkarmen af. Til sidst havde ilden opslugt hele hans krop, og så var der desværre ikke mere at gøre," beretter Frank Dyngbo.

Terror i København

Den tragiske hændelse skete tilfældigvis dagen efter terroranslaget mod Krudttønden og den jødiske synagoge i København, og det skulle vise sig at have stor betydning for en af de andre heltemodige mænd, Mohammad Ismail, som oplevede episoden således: 
"Jeg kom kørende fra en aften inde i København og så, som det første, Frank og Francesco smadre løs på bilen, som stod og røg. Jeg kunne ikke lade være at tænke 'åh nej, er det nu festen der fortætter her?' Jeg tænkte også, 'er det noget, jeg skal blande mig i mit navn taget i betragtning?' Jeg valgte dog at standse og spørge, om der var brug for min hjælp," siger Mohammad, som var manden, der kontaktede 1-1-2. 
På alarmcentralen rådede man Mohammad til at få fat i en ildslukker. Men det skulle vise sig at være nemmere sagt end gjort. 
"Først løb jeg hen til en personbil, hvori der sad en ældre herre, som jeg tror var opskræmt af de foregående dages episoder i København. Han var i hvert fald ikke interesseret i at snakke med mig, da jeg bankede på hans bilrude og bad ham rulle ned," siger han. 
LÆS OGSÅ: Kvinde gennembanket med jernstang på åben gade: Denne mand steg ud af sin bil og reddede hendes liv
Derefter løb Mohammad et par hundrede meter til en holdende bus. Her lykkedes det efter lidt tovtrækkeri at få udleveret en ildslukker, men da han nåede tilbage til ulykkesstedet, var det desværre for sent. Mens de forsøgte at få gang i ildslukkeren, kom der nogle eksplosioner fra bilen, som gjorde, at de var nødt til at trække sig tilbage. De kunne derfor kun se til, mens den unge mand i bilen brændte ihjel. 

Gjorde alt hvad de kunne

Efterfølgende fortalte brandfolkene de tre mænd, at de havde ydet en fantastisk indsats, men at de ikke kunne have fået manden ud, uanset hvad de havde gjort. Han sad simpelthen for godt fast. Og det var en vigtig besked at få, siger Frank Dyngbo. 
"Det føltes forfærdeligt, at det ikke lykkedes os. Jeg var fuldstændig flad en hel uge efter på grund af, at jeg havde brugt så meget energi, og jeg dyrker ellers både fitness og boksning næsten hver dag. Jeg havde simpelthen brugt samtlige muskler i hele min krop i de minutter, det varede. Så at få af vide at vi ikke kunne have gjort noget anderledes eller bedre, end det vi havde gjort, det var faktisk en stor befrielse for mig," siger Frank. 
I sin tak til de tre heltemodige danskere sagde fungerende politidirektør hos Nordsjællands Politi, Mogens Hendriksen: 
"Det vi hylder i dag, det er den gode vilje, og I har alle på flotteste vis taget action i en meget, meget vanskelig situation på hver jeres måde, og I gav den alt, hvad den kunne trække og udsatte jer selv for en risiko. Det er alt ære værd, og derfor får I jeres dusør i dag."

Disse tre mænd udsatte dem selv for fare men tog action, da en ung mand sad fastklemt i sin bil omspændt af flammer på...

Opslået af Hverdagens Helte på%26nbsp;18. november 2015

null

Publiceret 18 November 2015 16:35

Lokalavisen nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen
SENESTE TV