Forfatter og forlægger Gitte Graugaard, Hørsholm, har haft travlt med at pakke og sende i hundredevis af eksemplarer af bog om børnemeditationerne

Forfatter og forlægger Gitte Graugaard, Hørsholm, har haft travlt med at pakke og sende i hundredevis af eksemplarer af bog om børnemeditationerne "I mit hjerte" ud til småbørneforældre. Foto: Privat

Gitte har succes med eget forlag og bog om børnemeditation

Hørsholmforfatteren i juletravlhed med at pakke og sende bogen “I mit hjerte” om børnemeditationer af sted til forældre

Af
Morten Timm

Morten Timm

Der har været mere end almindeligt juletravlt hjemme hos Gitte Winter Graugaard i Hørsholm.
Den 38-årige forfatter, coach og mentor samt kvinden bag hjemmesiden "Room for Reflection" har nemlig også startet eget forlag og udgivet bogen "I mit hjerte" om børnemeditationer.
Og den er blevet et så stort hit hos småbørnsforældre, at første oplag på 500 eksemplarer allerede er blevet solgt. Men som nystartet forlægger høre også arbejdet med at pakke og poste bøgerne.
Succesen glæder naturligvis Gitte Winter Graugaard, der netop har fået andet oplag på 2.000 eksemplar hjem fra bogtrykkeren. Heraf er de første 200 bøger solgt, men nu kan den også købes i boghandlen, oplyser hun.

Fortravlet generation

Efter Gitte Winter Graugaard havde skrevet bogen "Studieliv uden stress" og så statistikkerne for, hvor mange unge mennesker, der lider af stress, kiggede hun på sine egne små børn - dengang 3 og 6 år og tænkte:
"Hvad kan jeg gøre for, at de får en bedre balance i livet, når de når gymnasiet og en eventuelt en videregående uddannelse. I dag er ca. hver 5. studerende stresset, og tendensen spreder sig helt ned i folkeskolen. Samtidig har børnefamilierne svært ved at få hverdagen til at hænge sammen. Vi er en fortravlet forældregeneration, som har svært ved selv at finde balancen i livet, så vi har svært ved at lære vores børn at finde balance. Det vil jeg med bogen og med 'Room for Reflection' gerne være med til at lave om på," forklarer Gitte Winter Graugaard.

Åbne sit hjerte

På det tidspunkt stiftede hun bekendskab med hjertemeditation.
"Jeg opdagede, hvor dejligt det er at meditere til hjertet og åbne sit hjerte op for mere samhørighed i en ellers meget individualistisk verden. Så jeg begyndte at lave de små lignende historier for mine børn ved sengetid. Det havde en kæmpe effekt på dem, og de efterspurgte børnemeditation stort set hver aften," fortæller den lokale forfatter.

Opfordring fra veninder

Efter noget tid opfordrede flere af hendes veninder til at skrive historierne ned - og sådan blev de til en PDF, som særligt her i efteråret har solgt rigtig godt.
Men mange forespørgsler på den i regulær bogform, fik hende til at tage skridte fuldt ud som forlægger samtidig med at præsentere det gennem hendes medieplatform www.roomforreflection.dk

Kærlighedssprog

Ifølge Gitte Winter Graugaard er "I mit hjerte" et kærlighedssprog til forældre og børn. Og alle børn elsker at høre om deres fars og mors kærlighed til dem.
"Den giver et fælles sprog og symboler til at tale om den store kærlighed i familien. Og hvor man som forælder læser en af de fire små guidede visualiseringer højt for sit barn," fortæller hun.
"Man guider selv sit barn ind i sit hjerte og lærer ham eller hende at fylde det med kærlighed. Med meditationer lærer barnet at sende og modtage kærlighed over afstand, at hente kærlighed i sin lille kærlighedssky og sende kærlighed ud i universet," tilføjer forfatteren.

FAKTA
Ingen stemme er mere tryg for et barn end mors og fars. Med "I mit hjerte" er der gjort klar til den dejligste puttestund med effektfuldt hjertemeditation, hvor barnet:
finder indre ro
lærer om selvkærlighed
lærer at tackle dagens udfordringer med kærlighed
falder hurtigt og nemt i søvn med hjertet fuld af kærlighed
lærer om empati, kærlighed, samhørighed og taknemmelighed
fylder på samme tid dit eget hjerte med kærlighed
og forældre får en dejlig stund sammen og skaber et kærligt fælles rum

Publiceret 22 December 2015 08:00

SENESTE TV