Formanden for plan-, miljø- og teknikudvalget, John Ingemann Allentoft (tv) glæder sig sammen med Mikael Boutrup, formand for Furesø Erhvervsforening, over aftalen med det irkse flyselskab Ryanair. Foto: Helene Holm Stolle

Formanden for plan-, miljø- og teknikudvalget, John Ingemann Allentoft (tv) glæder sig sammen med Mikael Boutrup, formand for Furesø Erhvervsforening, over aftalen med det irkse flyselskab Ryanair. Foto: Helene Holm Stolle

Ryanair får base på den gamle flyvestation

De to lokale erhvervs- og industriforeninger jubler, og det samme gør formanden for plan-, miljø- og teknikudvalget, John Ingemann Allentoft (K), efter aftalen med det irske flyselskab Ryanair

Af
Helene Stolle

OPDATERET klokken 13.35:  Historien her er selvfølgelig en aprilsnar. Hverken Ryanair eller Furesø Kommune har planer om at bringe passagerfly til den gamle flyvestation i Værløse.
Den gamle flyvestation i Værløse er et af de mest populære områder i Furesø Kommune - både for naturelskere og tilflyttere men nu også for en stor, international virksomhed. Flyselskabet Ryanair har nemlig også forelsket sig i området.
Sidste år måtte Ryanair efter at have tabt en sag i Arbejdsretten, fordi det nægtede at tegne danske overenskomster for sine danske ansatte, lukke sine baser i både Billund og København. Derfor har selskabet været på udkig efter andre muligheder i Danmark, og så sent som i februar i år gjorde flyeselskabets ejer, Michael O'Leary, det da også klart, at selskabet fortsat vil vokse i Danmark.
"Myten om, at Ryanair forlader Danmark, eller at fagforeningerne har jaget os ud, er fuldstændig usand. Vi vokser stærkt og har succes her", udtalte han til business.dk.
Og nu ved man altså hvorfor. Ryanair har nemlig længe haft kig på den gamle flyvestation i Værløse, og planerne med Furesø Kommune er nu så langt, at de kan underskrives i dag fredag den 1. april.
"Det er da fuldstændig fantastisk. Vi har flere gange ved særlige lejligheder bragt flyene tilbage til flyvestationen men med aftalen med Ryanair kommer flyene nu for alvor tilbage", siger Mikael Boutrup, formand for Furesø Erhvervsforening.
"Det bliver stort, og jeg ved, at formanden for Furesø Industriforening, Solveig Bisgaard, er ligeså glad som jeg. Aftalen med Ryanair betyder jo, at der bliver tilført rigtig mange arbejdspladser til kommunen", tilføjer han.

Forventer ingen støj

John Ingemann Allentoft (K), formand for plan-, miljø- og teknikudvalget, glæder sig også over aftalen med det ellers så udskældte flyselskab, og han forudser ikke, at aftalen vil give de store problemer med beboerne i Laanshøj.
"Nej nej, de vil ikke komme til at mærke det i særlig høj grad. Den nyeste udvikling gør det nemlig muligt, at flyene kan slukke motorerne ude over Øresund og derfra svæve ind over området og lande her næsten uden lyd", siger han og forklarer, at med den metode bliver flyene ved landing fanget i en elastik som på et hangarskip.
Ifølge John Ingemann Allentoft kræver aftalen med Ryanair ikke de store anlæg på den gamle flyvestation.
"Selvfølgelig skal start- og landingsbanerne lige have en omgang ny asfalt, og så skal den ene af de to gamle hangarer omdannes til en terminal for både afgang og ankomst. Det betyder, at der skal bygges tjek ind-skranker samt etableres et bagagebånd, men det er også det eneste. Lige nu kigger forvaltningen på, om det kan lade sig gøre at varme terminalen op med naturgas fra køerne ved Hjortøgaard", forklarer han.
Aftalen mellem Furesø Kommune og det irske flyselskab underskrives her til morgen fredag den 1. april, og selve anlægsarbejdet på den gamle flyvestation forventes allerede at kunne gå i gang i løbet af juli måned.

Publiceret 01 April 2016 04:00

SENESTE TV