Mahmoud Hussain er på U15 landsholdet i boksning. “Jeg er glad for, at klubben har hjulpet mig på rette vej,” siger han.

Mahmoud Hussain er på U15 landsholdet i boksning. “Jeg er glad for, at klubben har hjulpet mig på rette vej,” siger han.

Sådan:

13-årige Mahmoud slår en proper næve - og viser en vej ud af kriminalitet

Af
Emil Hermann

Fem gange om ugen stempler Mahmoud Hussain ind i Vollsmose Boxing.
Den 13-årige unge mand har bokset i halvanden år og er vild med kampsporten.
“Før havde jeg kriminalitet omkring mig, fordi jeg ikke havde noget at lave efter skole. Nu har jeg fået nogle bedre kammerater, som jeg går til boksning med. Jeg elsker sporten,” siger han.
I forrige uge var den tidligere chef for PET, Jakob Scharf, på besøg på SDU for at fortælle om terrorisme.
Her sagde Jakob Scharf, at unge mennesker primært bliver terrorister, fordi de føler sig marginaliseret - og ikke på grund af hudfarve eller religion.
I Vollsmose Boxing har klubben hjulpet flere unge, som var på vej til at blive kriminelle eller radikaliserede.
“Vi giver de unge mennesker anerkendelse, så de får mere selvtillid. De skal mærke, at de er en del af et fællesskab, hvor de ikke behøver at begå kriminalitet for at blive accepteret,” fortæller Shahbaz Aslam, cheftræner i Vollsmose Boxing.

Stiller også krav

Respekt er nøgleordet i bokseklubben, der ligger ved siden af svømmehallen. De godt 50 medlemmer skal tale pænt til hinanden, og de ældre skal tage godt imod de yngre. Og så arbejder klubben på at inddrage forældrene, så de viser interesse for børnenes fritidsinteresse.
“Det er altafgørende, at forældrene også bliver en del af foreningslivet, så børnene mærker opbakningen,” fastslår Shahbaz Aslam.
Mahmoud Hussain træner boksning stort set alle ugens dage, og han nyder godt af, at der som regel står mad klar, når han kommer hjem til familiens bolig i Risingområdet.
“Jeg bruger mig selv meget, så jeg er altid sulten”, fortæller han og tilføjer:
“Efter aftensmaden er jeg så træt, at jeg ofte går i seng eller ligger på sofaen.”
Ifølge Shahbaz Aslam, der også er landstræner for U15 og U17, handler islam ikke om, at du har ret til at slå andre mennesker ihjel. Tværtimod.

Islam og kærlighed

“Islam handler om at give kærlighed til din næste og respektere det samfund, som du lever i,” siger han.
Han mener, at radikalisering opstår, fordi unge mennesker aldrig har lært disse ting.
“Hvis du ikke har lært at passe din skole, tale pænt eller at gå til sport, så kan du ikke forstå det. Derfor kan du være nem at manipulere med, fordi du søger anerkendelse et forkert sted, og så kan du blive radikaliseret,” siger han.

Publiceret 09 May 2016 13:45

SENESTE TV