Kurvede danske piger vil bryde tabu:

Vi elsker vores former

 
"Jeg vil meget gerne være med til at bryde det tabu, at piger og kvinder med kurver ikke har lov til at føle sig tilpas i deres egen krop. Det tabu skal væk, og vi skal have flere kurvede kvinder ind på catwalken." 
Sådan siger 20-årige Helena Thompson fra Randers, som er en af de seks danske piger, der skal dyste om at blive den Danmarks næste Topmodel. Sammen med de fem andre danske piger tager hun lørdag afsted til Portugal, hvor de skal mødes med tolv andre piger fra Norge og Sverige. Sammen skal de i de kommende otte uger dyste om at blive den første kurvede vinder af Kanal 4s Topmodel-konkurrence. Tv-stationen har nemlig valgt at sætte piger, som har lidt flere former i fokus i næste Topmodel-sæson - og det glæder de danske piger, som Lokalavisen.dk mødte inden afrejsen til Portugal.
"Jeg synes virkelig, de kurvede kvinder mangler i medie- og modebranchen. Man mangler ligesom en god rollemodel. Vi skal se nogle flere selvsikre, kurvede kvinder, som skal vise, at det er ok, og at du kan være lige så smuk og lige så sund, selvom du har former," siger 23-årige Malene fra Valby. Og 26-årige Marlene fra Vejle supplerer:
"Jeg synes, det er vigtigt at sende et signal til unge piger, som måske har nogle issues med sig selv, og fortælle, at man ikke behøver være tynd for at blive accepteret. Det er vigtigt at vise, at kvinder har mange forskellige former, og at ens krop som sådan ikke har noget med skønhed at gøre - at skønheden lige så meget kommer indefra."

Mød alle de seks danske modelaspiranter i tv-indslaget øverst i denne artikel.

Publiceret 27 May 2016 15:47

SENESTE TV