Højbjerg-firma mangler modtagere af gratis møbler

3R Kontor forærer møbler til skoler og foreninger og søger flere aftagere

Af
Af Kim Skovrup Andersen

26 konference-stole, otte borde, 40 stålreoler og førstehjælpsudstyr fandt for nylig vej til Åby Skole. Der er tale om genbrugsmøbler, der nu får nyt liv og gør gavn på Åbyhøj-skolen. Og det ganske gratis, blot transportomkostningerne er betalt.
Den glade giver er Højbjerg-virksomheden 3R Kontor, som lever af at opkøbe brugte kontormøbler i nedlagte virksomheder, sætte dem i stand og sælge dem videre, men i stigende grad også er begyndt at give overskudsmøbler væk. Eller formidle kontakt til skoler, når der er tale om mindre partier.
Direktør og medejer af 3R Kontor, Steffen Høgh, ser gerne, at donationsprogrammet bliver udbredt til flere frivillige organisationer i Aarhus.
“Man tror nogen gange, det er løgn, når man ser, hvad der bliver smidt ud af virksomhedsmøbler i god stand. Vi mangler faktisk aftagere. Jeg er selv gammel institutionsleder, og mit hjerte banker for bæredygtighed og fællesskaber, som der er på skoler og i foreninger,” siger han og fortsætter:
“Det er ofte dyrere at smide ting ud med affaldshåndteringen, end at give dem væk gratis. Vi synes selv, det er rigtig smart. Det er også sjovere at kunne give ting væk, og så giver det en god fornemmelse i kroppen. Vi er stolte af at kunne tage et samfundsansvar og gøre en forskel,” forklarer Steffen Høgh og tilføjer, at 3R Kontor også lægger stor vægt på bæredygtighed.
“Vi vil hellere give ting væk end at belaste CO2-udledningen. Når man for eksempel køber et brugt hæve-sænke skrivebord er det et mindre, der skal produceres i Kina. og en CO2-synder som tranport kan også undgås,” siger direktøren.
Samtlige folkeskoler i Aarhus Kommune er blevet kontaktet og tilknyttet et donationsprogram på virksomhedens hjemmeside www.3xr.dk.
Når man tilmelder sig, skal man godkendes og bliver efterfølgende kontaktet.

Elever fra 5.b på Åby Skole i Åbyhøj hjalp med til at bære brugte konferencestole fra 3R Kontor ind på deres skole. Foto: Louise Nyvang Burmeister.

Elever fra 5.b på Åby Skole i Åbyhøj hjalp med til at bære brugte konferencestole fra 3R Kontor ind på deres skole. Foto: Louise Nyvang Burmeister.

null

Publiceret 05 June 2016 16:00

SENESTE TV