Denne falske side snød 30.000 danskere.

Denne falske side snød 30.000 danskere.

I tvivl? Sådan undgår du at blive snydt af falske Facebook-konkurrencer

Af
Af Daniel Sennek

Mandag blev næsten 30.000 danskere snydt af en falsk konkurrence på Facebook, hvor man kunne vinde en bil på en falsk BMW-side. Det er langt fra første gang, at nogen er blevet snydt af falske konkurrencer, for dem vrimler det med på Facebook.
Men nu har du muligheden for at tjekke, om siden, hvor konkurrencen afholdes er reel.
"Vi kom helt tilfældigt på idéen til vores månedlige brainstormingmøde, hvor vi deler idéer og viden," fortæller en af skaberne bag konceptet, Cathrine Schrøder Sørensen, der er ansvarlig for incover.dk.
"På et tidspunkt kom vi til at snakke om, hvor meget falske konkurrencer på Facebook egentlig fylder, og hvis vi ikke selv har, kender vi i hvert fald allesammen en, der er faldet i med begge ben."
Derfor blev de hurtigt enige om, at de skulle lave noget, der kunne hjælpe folk på Facebook med at styre udenom de falske konkurrencer.
"Først snakkede vi om en form for guide med 5 ting, man kunne tjekke, men blev hurtigt enige om, at det ville være for bøvlet og tage for lang tid for brugerne - derfor besluttede vi os for at lave Facebook Checkeren, der går ind og gør alt arbejdet for folk," fortæller Cathrine Schrøder Sørensen.
Ganske kort fortalt går man blot ind på http://www.incover.dk/shop/facebook, hvorefter man indtaster Facebook side URL'en, og efter en analyse kan man så se, om siden, hvor konkurrencen afholdes, er reel.
"Checkeren er stadig så ny, at vi ikke kan garantere, at den er 100% "idiotsikker". Vi har dog endnu ikke været i stand til at finde en side, hvor den har "dømt forkert". Skulle brugeren stadig være lidt usikker på resultatet, har vi dog beskrevet en lille liste af ting, man kan gøre udover," siger Cathrine Schrøder Sørensen.
"Vi har egentlig ikke lavet checkeren for at få en hel masse ud af det. Selvfølgelig har den givet InCover noget omtale, som vi har været super glade for, så det har været et lille ekstra plus! Ellers arbejder vi ud fra den tanke, at vi gerne vil hjælpe folk med at "få mest muligt ud af deres telefon", og da rigtig mange mennesker jævnligt tjekker Facebook på deres telefon, synes vi at dette er en god og anderledes service at give vores brugere."

Publiceret 14 June 2016 10:36

SENESTE TV