Ha ha ha:

Denne skønne politihund, Loke, jagtede to indbrudstyve 3,5 km gennem brændenælder og sump

Hvis du fredag aften har set en forpustet mand flygte med mudder op og ned af buksebenene, så hører vi meget gerne fra dig på 114. Vi tror, vi ved, hvad han flygtede fra…
Sådan lyder meldingen og efterlysningen fra Nordsjællands Politi. Hør  blot:
"Fredag aften ringede en Esrum-borger fra førstesalen i sit hjem og anmeldte, at to indbrudstyve netop var brudt ind i hjemmets stueetage. De to indbrudstyve var ikke klar over, at borgeren befandt sig på etagen over.
Vi tændte for sirenerne og jokkede speederen så meget i bund, som det nu var forsvarligt, og så satte vi ellers kursen mod Esrum.
Om indbrudstyvene blev færdige med deres forehavende, eller om de hørte beboeren på første sal, ved vi ikke, men de var i hvert fald væk, da vi ankom. Uheldigvis for dem havde vi Loke med i bilen. Loke er en 3-årig schæferhund, der gerne går en ekstra mil og endda to for at passe sit arbejde.
Loke blev sat til at søge spor i området, og han skulle ikke bruge lang tid, før han sendte os en tur i skoven. De fleste hunde vil gøre hvad som helst for en tur i skoven, men vi valgte alligevel at stole på, at der rent faktisk var noget at komme efter.
Efter at have gået et lille stykke markerede Loke, at han havde fundet noget. Nemt skulle det åbenbart ikke være, for det ”noget” lå naturligvis i et tæt bevokset område fyldt med brændenælder. I nælderne lå et par arbejdshandsker, som er et yndet stykke beklædning for indbrudstyve, der ikke vil sætte fingeraftryk, og vi var derfor formodentlig på rette vej. Markér stedet. Videre.
Vi fortsatte 250 meter til en sump, hvor det var tydeligt, at to personer for nylig var vadet igennem. Godt arbejde, Loke. Med sump til op over knæene fortsatte vi med at følge sporet på den side af sumpen, og efter 200 meter fandt vi en smykkeæske med dertilhørende smykker. Markér stedet. Videre.
Godt 700 meter længere fremme spottede vi to personer, og de spottede samtidig os. De tog straks benene på nakken og kravlede over et højt hegn, hvor selv Loke ikke kunne følge med.
Efter en lille omvej fandt vi et hul i hegnet, og jagten kunne dermed fortsatte, for Loke havde stadig færten af noget. Da vi efterfølgende kom til noget tæt bevoksning, gav Loke lyd fra sig, for i krattet lå en mand og trykkede sig. Han havde mudder langt op ad buksebenene, formentlig fra sumpen, skrammer hist og pist, og så var han meget stakåndet og udmattet. Mon ikke vi efter 2 kilometers søgen havde fået fat i en af vores indbrudstyve?
Loke fik ros, en tår vand og et lille hvil, og så fortsatte vi jagten på den anden gerningsmand. Desværre slap sporet efter samlet 3,6 kilometer på en P-plads ved en spejderhytte uden for Esrum, hvor den anden indbrudstyv formentlig var hoppet ind i en ventende bil.
Vores anholdte mand fra krattet blev allerede dagen efter sigtet for indbrud og varetægtsfængslet. Vi er nu i gang med at lede efter medgerningsmanden og undersøge, om de har andre indbrud på samvittigheden," oplyser Nordsjællands Politi.
Du kan give Loke et virtuelt kødben ved at like og dele beretningen gennem Facebook-opslaget under denne artikel:
 

Publiceret 26 July 2016 12:14

SENESTE TV