Patrulje på vej til voldsoffer:

Men da de kom frem måtte forstærkningen tilkaldes - med det samme

Af
Af Daniel Sennek

 
En HjemIs-mand er blevet sparket i maven og brutalt overfaldet. Bybusser er blevet overdynget af stenkast og chaufførerne truet. Brandmænd har været i fare og kommunen har lukket biblioteket i området. Ja, selv politiet kan ikke passe deres arbejde i ghettoen i Stengårdsvej-kvarteret i Esbjerg.
Det skriver Ekstra Bladet.
Og det er ikke første gang, at politiet er blevet chikaneret i området.
Denne gang var en patrulje på vej ud for at hjælpe en borger i forbindelse med en voldssag. Men da de kom til Stengårdsvej i Esbjerg blev de forstyrret af en gruppe unge mennesker.
Vagtchefen for Syd- og Sønderjyllands Politi fortæller, at de unge mennesker stod i vejen for betjentene, provokerede og at der blev spyttet efter en patruljevogn.
Politiet har tidligere oplevet problemer med unge mennesker på netop Stengårdsvej, der forsøgte at forhindre dem i at udføre deres arbejde. Sidste år blev en politibetjent ramt af stenkast fra en gruppe unge, hvorefter han måtte en tur på skadestuen.
Vagtchefen for Syd- og Sønderjyllands Politi fortæller, at der er fokus på at få stoppet de unge mennesker i at forstyrre politiets arbejde.
"Vi sendte nogle patruljer derud fordi en borger derude på Stengårdsvej havde været udsat for vold. Vedkommende anmodede os om hjælp. Vi kom derud for at hjælpe borgeren, men så bliver patruljen mødt at provokerende unge, som spyttede mod biler og råbte af os - og de var henne og rykke i patruljebilerne. Vi har tidligere oplevet noget lignende – også hvor de smadrer vores patruljevogne og kaster sten efter os. Det ville vi gerne forebygge," fortæller vagtchefen til Ekstra Bladet. 
Han fortæller, at man ser alvorligt på det – og at der vil oprettet sager på de unge, hvis de får fat på dem.
Han oplyser, at voldssagen lørdag på stedet ikke har noget med de unge mennesker at gøre, og at det lykkedes politiet at nå frem til borgeren.

Publiceret 28 January 2017 15:44

SENESTE TV