Tilbage på tyvetogt i Danmark:

Nævn et supermarked disse to polakker IKKE har "besøgt"

De har tidligere haft indrejseforbud i landet pga. tyverier. Nu har de igen været på rov, og de har bestemt ikke ligget på den lade side

 

Netto, Fakta, SuperBrugsen, Meny, Aldi, Rema 1000 mf. i byer som Gram, Ribe, Vejen, Brørup, Bramming, Esbjerg, Hjerting, Varde, Nørre Nebel, Ringkøbing, Søndervig, Ulfborg, Lemvig, Struer, Holstebro, Skive, Viborg, Herning, Ikast, Aulum og Videbæk. Så alenlang er politiets liste, som viser overvågningsbilleder af to 30-årige polske mænd og deres plyndringer af danske butikker.
De to mænd blev anholdt torsdag og fredag blev de ved Byretten i Sønderborg idømt en straksdom på henholdsvis seks og syv måneders fængsel for i mindst 20 tilfælde at have begået butikstyverier i Jylland til en samlet værdi af 38.000 kroner. Samtidig blev de idømt seks års indrejseforbud. Begge erkendte tyverierne, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

De to polske mænd har tidligere været dømt for såkaldt berigelseskriminalitet i Danmark og har også tidligere været idømt et indrejseforbud.
"Vi er meget glade for resultatet, der viser, at vi igennem en målrettet indsats er i stand til at sætte effektivt ind overfor de organiserede omrejsende kriminelle, der bevæger sig ind over landegrænsen," siger politiinspektør Brian Fussing fra Syd- og Sønderjyllands Politi.
Efterforskningen blev indledt den 21. februar på baggrund af analyser foretaget af den fælles analyseafdeling i dansk og tysk politi, der er placeret ved Udlændingekontrolafdelingen i Padborg.

I forbindelse med efterforskningen stod det klart, at de to udlændinge var en del af et organiseret kriminelt netværk og var rejst til Danmark netop for at begå omfattende butikstyverier. Man fandt samtidig et skjulested for tyvekosterne i et skovområde ved Ringkøbing.

De to personer blev anholdt i en lejet bil ved en koordineret politiaktion på den Sønderjyske Motorvej v/ Hammelev, efter at de havde været på vej sydpå fra Ikast. I bilens bagagerum og på bagsædet blev der fundet to store papkasser og to kufferter, som indeholdt en mængde tyvekoster fra butikkerne. Der var blandt andet tale om deodoranter, elektroniske tandbørster, tandpasta, barberskrabere– og blade, skønhedsprodukter, grensakse, fjerkræsakse, spiritus m.m., oplyser politiet.

Publiceret 26 February 2017 13:13

SENESTE TV