Mette:

Issvømning skal være Danmarks nye nationalsport

 
Mette BL Thomsen var den første dansker, der svømmede kongedistancen 450 meter til et VM i vinter-issvømning. Det gjorde hun så overbevisende, at hun vandt bronzemedalje i sin aldersgruppe. Til det efterfølgende VM i Sibirien i 2016 svømmede hun sig til yderligere fem medaljer i det iskolde vand. Siden har hun målrettet arbejdet på udbredelsen af issvømning som ny sportsgren i Danmark, og Mette har en mission. Hun vil nemlig gøre issvømning til Danmarks nye nationalsport, og det skal DGI og DIF´s projekt "Startblokken" hjælpe med til.
I Startblokken har iværksættere, ildsjæle og virksomheder mulighed for at leve deres drømme og idéer ud, og Mettes mål om at få danskerne til at elske det kolde vand bliver nu en fælles satsning.
Mette BL Thomsen tror på, at issvømning kan blive landets kommende nationalsport og en del af den danske kultur.

"På lige fod med vinterbadning er sporten helsebringende og energigivende, og det øger livsglæden og vitaliteten. Ved at dyrke issvømning får udøveren i tillæg konkurrenceelementet, og målet er at give danskerne flere sjove udfordrende udendørsoplevelser i fællesskab i foreninger. Ventelisterne i vinterbadeklubberne skal væk, sporten skal defineres, nye issvømmerforeninger opstartes og allerede etablerede svømmefællesskaber udvides til også at omfatte issvømning som tilbud," siger Mette BL Thomsen.
Hun har tillige indtænkt nye vinterbade-, og issvømmeranlæg i projektet, så grusgrave, søer, kyster og havne kan bruges på nye måder, og danske mesterskaber i issvømning kan afvikles.
Mette BL Thomsen, der netop selv har startet Roskilde Issvømmer Forening, drømmer om at Danmark bliver en nation af livsglade stærke issvømmere, og at rigtig mange danskere – nybegyndere som øvede, sammen finder vejen til kommende verdensmesterskaber og andre arrangementer i issvømning.
Næste VM afvikles i Estland i marts 2018. Her er hendes håb at inspirere et dansk hold på mindst 100 deltagere, hvor alle 100 skal svømme mindst 25 meter.

Publiceret 16 March 2017 14:30

SENESTE TV