Teit Samsø som Tommy Seebach. Foto: Søren Malmose

Teit Samsø som Tommy Seebach. Foto: Søren Malmose

Fredericia Teater afslører Seebach-skuespillere

Samtidig udvider teatret staben af fastansatte skuespillere

Af
Peter Friis Autzen

Siden november sidste år har Fredericia Teater arbejdet med at finde de helt rigtige skuespillere til rollerne i den kommende millionmusical 'Seebach'. Imens er billetsalget buldret af sted, og musicalen er nu den hurtigst sælgende musical, Fredericia teater nogensinde har haft på plakaten. Salget har passeret 50.000 billetter, selvom der er knap fem måneder til premieren.
Nu afslører Fredericia teater navnene på de udvalgte hovedrolleindehavere.
"For mig har det været utrolig vigtigt at finde de helt rigtige til disse roller. Simpelthen for at vi som publikum ikke skal bruge energi på at forholde os til, om det er de rigtige eller ej. Det er ikke nok bare at ligne. Det er mindst lige så vigtigt at indfange varmen, charmen og kanterne på nogle af de største musiklegender i ny dansk historie. Og det kan vi med dette hold. Jeg glæder mig helt vildt til at dele dem med resten af Danmark," siger teaterchef Søren Møller i en pressemeddelelse.
 
 

Pelle Emil Hebsgaard som Tommy Seebach. Foto: Søren Malmose

Pelle Emil Hebsgaard som Tommy Seebach. Foto: Søren Malmose

To om Tommy-rollen

Pelle Emil Hebsgaard og Teit Samsø skal begge spille Tommy Seebach - men i hver sin del af forestillingens lange spilleperiode.
Pelle Emil Hebsgaard fik sit gennembrud på netop Fredericia Teater i 2012 som lampens ånd Genie i teatrets opsætning af Disneys Aladdin. Siden har han haft hovedroller i blandt andet Jean de France og Frk. Nitouche på Folketeatret samt medvirket i diverse revyer og senest musicalkomedien Spamalot i Tivoli.
Teit Samsø er - ligesom Pelle Emil Hebsgaard - uddannet fra Musicalakademiet Fredericia og har spillet en lang række roller både på Fredericia Teater og i København, blandt andet High School Musical, Disneys Aladdin, Les Misérables, Hair og netop nu Saturday Night Fever i Falconér og Musikhuset Aarhus.
Læs også: Teit testes som Tommy
I forestillingens anden store hovedrolle som Rasmus Seebach bliver det Joakim Lind Tranberg og Teit Samsø, der deler rollen i hver sin del af forestillingens spilleperiode. Joakim bliver først udklækket fra Den Danske Scenekunstskole i Odense til sommer og får allerede til september sit livs (foreløbigt) største hovedrolle som Danmarks største nulevende musikstjerne.
Han fik en fænomenal debut som Billy i musialen Elsk mig i nat i 2009 – en rolle han spillede mere end 250 gange frem til 2012. Han deltog også i Melodi Grand Prix i 2010 og har senest medvirket i musicalklassikeren Spillemand på en tagryg på Odense Teater og operetten Sommer i Tyrol på Aalborg Teater.

Joakim Lind som Rasmus Seebach. Foto: Søren Malmose

Joakim Lind som Rasmus Seebach. Foto: Søren Malmose

Nye, faste folk på Fredericia Teater

Rollen som Rasmus Seebachs bror, Nicolai, spilles af Emil Birk Hartmann, der fik et fornemt gennembrud for to år siden som Mick i Shubidua-musicalen. Han har også haft store roller på blandt andet Folketeatret, Det Ny Teater, i filmen Swinger og netop nu at opleve i Saturday Night Fever.
Som Rasmus' og Nicolais søster, Marie, kan publikum glæde sig til at møde Frederikke Maarup Viskum. Frederikke er uddannet fra Musicalakademiet Fredericia i 2010 og har siden medvirket i adskillige forestillinger rundt om i landet, blandt andet Gummi T på Folketeatret, Evita på Holstebro Musikteater, Hairspray i Tivoli og senest Saturday Night Fever.
Tommys hustru, Karen, spilles af Nina Maria Schjødt Lybæk-Hansen, som er uddannet fra Musicalakademiet Fredericia i 2014. Under sin uddannelse medvirkede hun i Aladdin og Evita på Det Ny Teater. Og siden har hun medvirket i blandt andet Den Lille Havfrue og Shubidua-musicalen, Frk. Nitouche på Folketeatret og senest Chicago på Det Ny Teater.
Herudover medvirker et stort ensemble, og Fredericia Teater er stolt over med denne forestilling at kunne indlemme yderligere tre navne i sit faste skuespillerensemble, nemlig Frederikke Maarup Viskum, Teit Samsø og Cecilie Thiim.

Seebach får urpremiere på Fredericia Teater den 29. september. Fra den 21. april næste år kan den opleves i Musikhuset Aarhus og fra den 22. juni 2018 spiller den på Det Kongelige Teaters Gamle Scene i København.

Publiceret 04 May 2017 09:00

SENESTE TV