Steffen indsamlede flere hundrede cigaretskodder på 12 minutter:

Her er hans opsang til rygerne

Steffen Overgaard Jensen fra Aarhus er irriteret over, at folk bare smider deres skodder, som om det er det mest naturlige at gøre

 
Steffen Overgaard Jensen er irriteret. Irriteret over, at folk tilsyneladende mener, at det er helt ok at smide cigaretskodder på gader og stræder. På gåture rundt i Aarhus midtby har han den seneste tid lagt mærke til, hvor stort problemet er, og forleden besluttede han sig for at lave et lille forsøg. Han ville se, hvor mange skodder han kunne nå at indsamle på et kvarter.
"Jeg havde kun brug for 12 minutter, for her var posen allerede fyldt. På 12 minutter havde jeg fyldt en 4-liters frysepose med skodder, og jeg var på intet tidspunkt mere en 100 meter væk fra min lejlighed. Jeg blev yderligere irriteret efter dette, men i det mindste forstærkede det min pointe, og bekræftede, at der ligger ubegribeligt meget AFFALD i vores gader," skriver Steffen på Facebook.
Han fortæller samtidig, at han observerede, at flere han så bare smed deres skodder, som om at det bare var det mest naturlige at gøre. Men det mener han ikke er godt nok.
"Det er AFFALD der bliver smidt - cigaretskodder er AFFALD! Selvom de er små, og "man" åbenbart ikke lægger mærke til dem, eller har accepteret dem i gadebilledet. Skodderne SKAL ikke forekomme på gaderne:
- Børn putter dem i munden.
- Hunde spiser dem.
- Smider du dem i havet spiser fiskene dem - smider du dem i søen spiser ænderne eller svanerne dem.
- Naturen nedbryder dem ikke, og slet ikke når de lander på asfalt.
- Uden at være sikker, så kan jeg heller ikke forestille mig at vores grundvand ligefrem jubler over, at meget af det vand der kommer ned i
jorden har været igennem et filter fyldt med tjære og nikotin," skriver Steffen i sit opslag, som pt. har høstet mere end 1.300 Facebooklikes men samtidig også har sat en livlig debat i gang på det sociale medie.

Han understreger, at hans opslag ikke er ment som et angreb mod rygerne, men mod den overbevisning, at det er "OK" bare at smide skodderne på gader og fortove.

Publiceret 06 May 2017 09:50

SENESTE TV