“Det er super trendy at købe vintage”

Woman2Woman, der forhandler eksklusiv genbrug, er søsterbutik til en tilsvarende i Chalottenlund. Indehaveren er Heidi Fynbo, der tidligere arbejdede indenfor modebranchen

Af
Af Pernille Borenhoff

“Genbrug er et marked, der er kommet for at blive, og som er i rivende udvikling. Det er sindsygt fornuftig, Det er trendy og en win-win hele vejen rundt.” Ordene kommer fra en kvinde, der ved, hvad hun taler om. Og derfor er hun ikke bekymret for, om der er plads til endnu en vintage-butik i centrum af Kgs. Lyngby. I syv år har Heidi Fynbo ejet og drevet Woman2Woman på Rådhusvej i Chalottenlund, og i lørdags slog hun døren op til en filial i Gudmonssons Hus på Lyngby Hovedgade. “Jeg har længe haft et frø i maven og ville gerne åbne flere butikker. Men der gik lang tid, inden jeg fandt det egenede lokale. Jeg kan godt lide små butikker, og det skulle helst være i Lyngby. Da jeg så, at Summerbird var flyttet, og lokalet var ledigt, slog jeg til,” siger hun. At butikken med eksklusiv genbrug skulle ligge i Lyngby skyldes flere ting. “Jeg har boet i Lyngby i 10 år, inden jeg for otte år siden flyttede til Skovshoved. Lyngby er en super handelsby med fede butikker og mange mennesker. Det er sket en stor udvikling inden for de seneste år, og det er skønt, at der også er kommet så mange caféer,” siger hun. Det lille lokale er blevet renoveret fra gulv til loft. Og alt inventar er ifølge Heidi Fynbo blevet designet specielt til netop denne butik.

Nyt tøj hver dag

På bøjlerne hænger udelukkende eksklusivt vintage-tøj. “Jeg får nyt tøj hver dag. Intet hænger her mere end to måneder, og det må maksimalt være to år gammelt, når det bliver indleveret. Jeg udvælger nøje hver enkelt vare, jeg får ind, for det skal passe til butikkens stil,” siger Heidi, der også selv ofte køber genbrugstøj - og ting.“ Det første, jeg gør, når jeg er i udlandet, er at gå i vintagebutikker. Det er super sjovt.” Heidi har en fortid i tøjbranchen, men en voldsom allergi overfor formaldehyd, som meget af det tøj, der produceres i Østen, imprægneres med, gjorde, at hun måtte skippe sit job. “Jeg kunne ikke været i tøjbranchen, men kunne heller ikke slippe den, så det her blev en rigtig god løsning, hvor jeg arbejder med tøj, der allerede er vasket. Formaldehyd forsvinder nemlig, når tøjet er blevet vasket,” siger Heidi Fynbo.

Publiceret 17 May 2017 10:00

Lokalavisen nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen
SENESTE TV