Sportsvogne mod cancer

Kom og få en tur i en sportsvogn du antagelig aldrig glemmer – en Ferrari, en Porsche, en Lamborghini. Pengene, der køres ind, doneres til bl.a. Børnecancerfonden. 3. juni på Sjælland, 10. juni i Jylland

Af
Af Flemming Haslund

Så er der snart Sportscar Event igen. Som altid er opskriften: Næsten 50 meget nypolerede sportsvogne samles på en racerbane. Alle er inviteret til at komme og få en codriver-tur, de nok aldrig glemmer – pengene, der køres ind doneres til bl.a. Børnecancerfonden.
Nye sportsvogne er altid den absolutte krumtap i Sportscar Event, der 3. juni køres på FDM Sjællandsringen og 10. juni på FDM Jyllandsringen. Og i år indtager hyperbilerne Sportscar Event – biler med 1.000 hk og til omkring 1 mio. euro.
Hyperbilerne i år er fra Italien og Tyskland. Der er tale om hyperbilernes hyberbil nemlig italienske Ferrari la Ferrari – og ja, sådan hedder den. Fra Tyskland kommer Porsche 918 Spyder. Ferrarien kører dog udelukkende på den jyske bane, Porschen på begge baner.
I slipvinden af de to kommer et felt af sportsvogne, der ret præcist er på størrelse med feltet af biler på Le Mans. I runde tal 50 sportsvogne fra klodens fineste sportsvognshuse for eksempel: Lamborghini, Ford, Alfa Romeo, McLaren, Honda og BMW – samt ikke at forglemme Mazda – japanerne med sportsvognen MX-5.

15,9 mio. til kræftramte børn

Ideen med arrangementet er at give gæster ”codriver-ture,” de aldrig glemmer – men endnu mere at køre penge ind, der doneres til bl.a. Børnecancerfonden – og det er blevet til store beløb, oplyser Jack Mogensen, Sportscar Events eventchef. Det samlede beløb de seneste fem år er 15,9 mio. kr.
Børnecancerfonden anvender først og fremmest donationerne til forskningsprojekter.
“Vi er utroligt glade for, at Sportscar Event igen i år har lyst til at samle penge ind til børn med kræft. Som privat fond er vi 100 pct. afhængige af mennesker med hjertet på rette sted, og sponsorer som Sportscar Event, der bidrager år efter år, er afgørende for, at vi kan investere i langsigtede forskningsprojekter, hvilket er vigtigt for, at vi kan blive ved med at forbedre udsigterne for børn med kræft og deres familier,” siger Marianne Benzon Nielsen, direktør i Børnecancerfonden.
Sportscar Event 2017 donerer penge til Børnecancerfonden, Trygfondens familiehus og Sct. Lukas hospice.
Hyperbilerne indtager Sportscar Event i år - hyperbiler; dem med 1.000 hestekræfter og en pris på cirka en million Euro – ikke kroner…

Hyperbilerne indtager Sportscar Event i år - hyperbiler; dem med 1.000 hestekræfter og en pris på cirka en million Euro – ikke kroner…

Kørerne i Sportscar Event gi’r ture på en racerbane og donerer pengene, der køres ind til Børnecancerfonden, Trygfondens familiehus og Sct. Lukas hospice.

Kørerne i Sportscar Event gi’r ture på en racerbane og donerer pengene, der køres ind til Børnecancerfonden, Trygfondens familiehus og Sct. Lukas hospice.

Fakta om Sportscar Event

Det koster en tur
Et par lavtflyvende omgange i de hurtigste sportsvogne koster fra 1.000 – 1.600 kr., men der er også ture til meget lavere priser – og stadigt med fuld fart på, lover kørerne. Tre eksempler:
Opel Speedster Turbo: 300 kr.
AC Cobra V8: 500 kr.
Porsche 934 RS replika: 600 kr.


Sportscar Event 2017 – fakta
FDM Sjællandsringen
Lørdag den 3. juni klokken 9-16
Entré: 50 kr., børn under 12 år kommer gratis ind.
FDM Sjællandsringen er den østlige pendant til Jyllandsringen. Banens længde 1,1 km.
Adresse: Abildgårdsvej 17, 4000 Roskilde.
Mere info: www.sportscarevent.dk

FDM Jyllandsringen
Lørdag den 10. juni, kl. 9-16.
Entré: 50 kr., børn under 12 år kommer gratis ind.
FDM Jyllandsringen er hele Danmarks racerbane, som også afviklede det første Sportscar Event i 2002. Banens længde er 1,5 km.
Adresse: Skellerupvej 38, Resenbro, 8600 Silkeborg.
Mere info: www.sportscarevent.dk

Publiceret 18 May 2017 10:16

Lokalavisen nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen
SENESTE TV