Kvinder flashede deres numser, bryster og strap-ons i gaderne:

Se alle de SLUTTY billeder

 
"Vi mener, det er vores ret at kunne gå på gaden, klædt præcis som vi har lyst til, uden at blive mødt af tilråb eller blive gramset på af mænd."
Sådan lød statementet fra de flere hundrede fremmødte ved lørdagens SlutWalk i København, som fra klokken 12 indtog gaderne med taler, performance og en farverig festparade, som havde start på Christiansborg SLUTSplads for fuld damp.

Mange forbipasserende spærrede øjnene ekstra op, da paradens glimmerindsmurgte kvinder - og sympatiserende mænd - vrikkede gennem hovedstaden. Flere af paradedeltagerne var nemlig mødt op i lidt eller næsten intet tøj for at understrege dagens budskab.
"Rigtig mange af dem som går med i dag, er folk der er bevidste om, at der er et problem i samfundet med kvinders rettigheder til at bestemme over deres egne kroppe, uden at andre folk skal blande sig eller udsætte dem for såkaldt "slutshame". Mange er fra minoritetsgrupper såsom homoseksuelle, lesbiske og transpersoner. Vi står alle sammen i dag, fordi vi oplever den samme diskrimination," sagde Kate, som er medarrangør af årets Slutwalk, til Lokalavisen.dk.

Se alle de slutty billeder fra SlutWalk 2017 i galleriet her på artiklen.

Marthas outfit skabte store øjne foran Christiansborg.

Marthas outfit skabte store øjne foran Christiansborg. "I sidste uge kom det bare til mig. Gud, jeg skal da have min strap-on på i paraden. Det vil sende et signal til alle de mænd, som tror, at de kan gøre, hvad de vil, bare fordi de har en pik. I dag er det mig, der har en pik, og ved I hvad? Jeg gør ingen fortræd," sagde Martha, som havde en personlig dyster årsag til at gå med i protesten. Hun var nemlig udsat for en voldtægt i teenageårene. En oplevelsen som har gjort hende til kvinde-aktivist i dag.

Publiceret 10 June 2017 15:20

SENESTE TV