Martha gik nøgen gennem København iført strap-on:

"Jeg finder mig ikke i noget mere"

Der var fløjtet op til feministisk protestmarch i Københavns gader lørdag, hvor flere hundrede deltog i SlutWalk 2017. En af deltagerne var Martha, og hun havde flere personlige grunde til at deltage

 
Martha var mødt op uden følgeskab af andre til SlutWalk i København lørdag. Hun er oprindeligt fra Oregon i USA, men har arbejdet og boet i Danmark i flere år. Hun var mødt op for at sætte sit eget personlige statement.
"Jeg er her for at sætte fokus på nutidens voldtægtskultur, slutshaming (udskamning af kvinder, red.) og denne generelle kontrol af kvinder, der finder sted i vores samfund. Mange kvinder ligger under for, at andre bestemmer, hvordan de skal gå klædt, og hvordan de skal opføre sig. Det er jeg stærkt imod," siger Martha til Lokalavisen.dk.
Hun synes, SlutWalken gennem København er en god måde at visualisere problemerne for befolkningen, og hun gik forrest for at tiltrække opmærksomhed. Med bare bryster, blottet numse og iført en dildo-strap-on stod hun klokken 12 klar til protestmarch foran Christiansborg.
"I sidste uge kom det bare til mig. Gud, jeg skal da have min strap-on på i paraden. Det vil sende et signal til alle de mænd, som tror, at de kan gøre, hvad de vil, bare fordi de har en pik. I dag er det mig, der har en pik, og ved I hvad? Jeg gør ingen fortræd," siger Martha, som også har en personlig og dyster årsag til at gå med i protesten.
Som teenager var hun nemlig udsat for en voldtægt, og sidenhen har hun også flere gange oplevet, at mænd har tilladt sig at tage på hende uden at have fået lov.
Voldtægten i de unge år har, ifølge Martha, givet hende styrke til at stå frem som den kvinde-aktivist, hun er i dag.
"Jeg finder mig ikke i noget mere," siger hun stålfast.
Og Martha mener, paraden gennem byen er den helt rigtige måde at sætte fokus på kvinders rettigheder på.
"På nettet kan man sidde dagen lang og komme med holdninger til, hvordan kvinders rettigheder burde være uden at blive lagt mærke til. Men det er ret svært ikke at lægge mærke til det her," griner Martha, som allerede glæder sig til næste års SlutWalk.

Flere turister ville have taget billede med Martha foran Christiansborg, og hun stillede velvilligt op.

Flere turister ville have taget billede med Martha foran Christiansborg, og hun stillede velvilligt op.

Billedgalleri

Se masser af billeder fra dagens SlutWalk i fotogalleriet øvert til højre i artiklen.

"Vi står sammen"

Kate, som er en af arrangørerne af SlutWalk, fortæller her, hvad det er for personer, der vælger at møde op og deltage i SlutWalk.

"Rigtig mange af dem som går med i dag, er folk der er bevidste om, at der er et problem i samfundet med kvinders rettigheder til at bestemme over deres egne kroppe, uden at andre folk skal blande sig eller udsætte dem for såkaldt "slutshame". Mange er fra minoritetsgrupper såsom homoseksuelle, lesbiske og transpersoner. Vi står alle sammen i dag, fordi vi oplever den samme diskrimination," sagde Kate til Lokalavisen.dk.

Publiceret 10 June 2017 17:07

Lokalavisen nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen
SENESTE TV