Sådan undgår du myg i haven

Der findes ifølge eksperterne kun 3 effektive råd mod myg – men du kan alligevel gøre en del for at mindske myggeplagen i din have

Af
Af Kathrine Schmeichel

På internettet er der et utal af gode råd om, hvordan du kan undgå myg i din have – du kan bl.a. læse, at du skal værne om dine hvepseboer, sætte fisk ud i havedammen og skabe optimale vilkår for fugle, da disse dyr spiser myg eller myggelarver.
Andre mener, at der er gevinst ved at købe en såkaldt myggefælde, der tiltrækker myg ved hjælp af CO2 og LED-lys.
Men selvom fugle, hvepse og fisk kan begrænse antallet af myg, hjælper de ikke meget, hvis du bor i et område med gode livsbetingelser for myg, og luften står stille i haven en lun sommeraften. Ifølge eksperter er der kun 3 virkelig effektive råd – og så en række tips, der yderligere kan mindske myggeplagen.
Sådan slipper du for myggestik og myrer

De 3 mest effektive råd mod myggestik

1. Beskyt dig med tøj.
2. Brug myggebalsam på utildækkede steder.
3. Undgå steder med læ, fugt og skygge på tidspunkter, hvor myggene er aktive.

Foto: Tommy Verting

Foto: Tommy Verting

Når du er blevet stukket

Klø aldrig i et myggestik, for så bliver det ved med at klø og kan hæve mere op. Hvis der går hul i det, kan der komme snavs ind, som kan give infektion.
Dæmp kløen, hvis den er ekstra slem, med en lokalbedøvende creme eller et kløestillende middel i form af creme, stift eller tabletter - det kan også have en psykologisk effekt over for især børn, at der bliver smurt noget på det kløende myggestik.

Publiceret 12 June 2017 06:00

Lokalavisen nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen
SENESTE TV