Arkivfoto

Arkivfoto

Rumæner dømt for to voldtægtsforsøg og løsladt:

"Galningen fra Bologna" tiltalt for flere sexangreb mod danske kvinder

Af
Af Daniel Sennek

 
En 29-årig rumæner er i Italien blevet kendt som "Galningen fra Bologna" - og nu er han tiltalt for at lave flere overgreb i København. Manden blev dømt for to voldtægtsforsøg i Bologna i Italien, hvorefter han resjte hjem til København, hvor han studerende. Men nu begik han - ifølge en ny tiltale - et voldtægtsforsøg og tre blufærdighedskrænkelser, før han igen blev anholdt.
Det skriver Ekstra Bladet.
Den 29-årige rumæner blev anholdt, da politiet offentliggjorde et overvågningsfoto fra den bus, som både offeret for voldtægtsforsøget og gerningsmanden var med fra København til Hvidovre den 2. oktober sidste år. Her blev han nemlig genkendt - og har siddet varetægtsfængslet siden.
På fredag stilles den 29-årige så igen for retten, denne gang i Glostrup, hvor han nægter sig skyldig i tiltalen for voldtægtsforsøg og blufærdighedskrænkelser.

Galningen fra Bologna

 
I Italien blev den 29-årige rumæner kendt som "Galningen fra Bologna, efter en række brutale voldtægtsforsøg i byen Bologna. Det skete fem unge kvinder i januar 2014. På blot en uge hærgede den 26-årige rumæner, mens han var på ferie hos sin mor i Italien.
Selvom han resjte tilbage til Danmark få dage efter det sidste voldtægtsforsøg, så blev han identificeret på video-overvågning og teleoplysninger fra hans mobiltelefon og efterlyst.
Dansk politi fik ham anholdt og udleveret til Italien. Under ransagning hos hans mor i Italien fandt politiet sorte støvler og en frakke, der svarede til ofrenes beskrivelser af sexforbryderens påklædning.
Den 31. august samme år tilstod den nu 29-årige rumæner at have begået to voldtægtsforsøg. Han undskyldte for, hvad der var sket med pigerne og forklarede, at han havde været beruset. Han fik to års fængsel.
Italiensk presse dømte ham dengang "Galningen fra Bologna". Tilnavnet fik han ikke mindst, fordi han på de sociale medier optrådte udklædt som den ultravoldelige Alex DeLarge i Stanley Kubrick-filmen 'A Clockwork Orange' fra 1971 - komplet med makeup, bowlerhat og stok.
 

Fortsatte i Danmark?

 
Ifølge den nye tiltale mod den 29-årige rumæner fortsatte han sine overgreb og voldtægtsforsøg i Danmark. Han begik det første overgreb mod en ung kvinde i Vanløse den 24. august sidste år klokken 23.30, hvor han på gaden befølte hende i skridtet uden på tøjet.
Den 2. oktober sidste år, umiddelbart før voldtægtsforsøget, sad han klokken 03.45 i buslinje 1A fra Dybbølsbro i København til Kettegårds Alle i Hvidovre og onanerede foran øjnene af både buschaufføren og de øvrige passagerer.
Da en 25-årig kvinde stod af bussen på Oppegårdsvej i Hvidovre for at gå mod sin bopæl, stod den 29-årige også af bussen og fulgte efter hende. Han holdt hende fast begge hænder og greb i skridtet og forsøgte at trække tøjet af hende. Men hun gjorde modstand og råbte op, så gerningsmanden opgav og flygtede.
Den 21. oktober omkring klokken 08.45 udsatte han en tredje kvinde for blufærdighedskrænkelse, lyder tiltalen, ved at beføle hende i skridtet uden på tøjet.

Publiceret 27 June 2017 06:50

SENESTE TV