Githas verden ramlede:

Mistede uvurderlig vielsesring ud af vinduet - men så kom den firbenede hjælp

Af
Af Daniel Sennek

 
Søndag sen eftermiddag sendte et chok Githa Kia Hvams verden i knæ. Hun havde netop kastet en kostbar vielsesring direkte ud af bilvinduet. Det skriver Dagbladet Holstebro-Struer.
Det skete søndag eftermiddag klokken 17.50, da Githa og en veninde er på vej ud til nogle venner i Linde for at grille.
"Min veninde Helle er sulten. Hun spiser en fersken og beder mig om at smide stenen ud af vinduet. Lige idet jeg kaster den, rammer min hånd kanten af bildøren, og ringen flyver af. Jeg går fuldstændig i panik, og siger til min veninde, at hun skal stoppe bilen," fortæller Githa Kia Hvam til avisen.
De stopper med det samme og gennemtrawler hele området, men uden held. En mand kommer forbi med en sporhund, der dog desværre kun lige er begyndt sin træning - den kan derfor ikke finde ringen. De kører derfor videre til selskabet, der venter ved grillen. Her er også Githas ægtemand, Peter, der ikke er helt tilfreds med ringens forsvinden.
Ringen er uvurderlig for Githa. Den blev speciallavet hos en guldsmed på Malaga, der aldrig laver to eksemplarer af samme ring. Alle ringene er unikke, og Githas havde også 150 bittesmå diamanter. Hun vil ikke ud med vielsesringens værdi ud over "at den ikke var helt billig".
Efter maden vender de alle tilbage - denne gang med en metaldetektor, men efter to timers søgen er den stadig ikke fundet. Men så fortæller naboens far, at der vidst nok er et gratis tilbud fra Danmarks civile Hundeførerforening, der har en afdeling med cirka 200 medlemmer i Holstebro.
De ringer - og klokken 22.15 får de fat i lokalafdelingens eneste eftersøger, Margit Hansen, bor med sine to labradorhunde, Zaxo på otte år og Pondus på tre et halvt.
Klokken 22.30 er de sammen på stedet for ringens forsvinden. Det er mørkt, men det betyder ikke noget, når man bevæger sig på fire poter og først og fremmest bruger sin lugtesans.
Zaxo skal kun have 15 minutter. Han kommer først med et stykke Sneakers-papir, så en hobbykniv, og så.. Bingo. Ud af busken kommer Zaxo med ringen i munden.
Dagen efter kører Githa og ægtemanden et ærinde - til Linde. Deres redningsmand skal have en behørig belønning.
"Det er fuldstændig vanvittigt. Zaxo er ved at drukne i godbidder. De kom med to kæmpe poser til ham, og med chokolade til mig. Jeg er helt rørt," fortæller Margit Hansen, der har søgt tabte genstande med sin Zaxo de seneste fem år, til Dagbladet Holstebro-Struer.

Publiceret 04 July 2017 11:35

Lokalavisen nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen
SENESTE TV