Sådan smager sommerens nye sodavand

Kendte sodavand har fået flere smage. Andre har ændret på emballagen

Af
Af Louise A. Poulsen lap@sondagsavisen.dk

To nye udgaver af kendte sodavand skal måske slukke danskernes tørst i sommervarmen. Faxe Kondi er kommet i en sommervariant med jordbærsmag og citrus, og den har solgt bedre end forventet, siger Lise Tjell, der er strategy marketing manager hos Royal Unibrew.
“Vi har produceret flere end planlagt, og de er nok solgt, inden sommeren er slut. Varianten vil ikke være tilgængelig resten af året, men hvem ved, måske kommer der en sommervariant igen næste år,” siger hun og tilføjer, at det er Faxe Kondis første sommervariant.
“Jordbærsmagen har vi valgt, fordi det er indbegrebet af dansk sommer, og Faxe Kondi er en dansk sodavand,” siger Lise Tjell.
Pepsi Max Ginger følger op på ingefærtrenden. Om den bliver på det danske marked, afhænger af salgstallene, men foreløbig er den midlertidig.
De originale udgaver af Pepsi Max og Faxe Kondi er de henholdsvis næst- og tredjemest solgte sodavand i Danmark, kun overgået af rød Coca-Cola.

Nye flasker

Fantas flaske er blevet ændret, så 'twistet', altså indsnævringen, er rykket længere ned på flasken. Ifølge Fanta ligger den nye flaske godt i hånden. Coca-Cola har lanceret flasker i nye størrelser. I maj kom enlitersflasker i butikkerne fulgt af en sampak med fire flasker på hver 37,5 cl. Samtidig er navnene på en lang række rejsedestinationer trykt på colaflasker – herunder syv danske.

Publiceret 09 July 2017 01:00

SENESTE TV