Emil laver film i London

Emil Taj er ord- og talblind, men nu har han skrevet to bøger, og er ved at optage film i London

Af
Mads Hussing

Emil Tajs hverdag i skolen var ikke fyldt med tal og bogstaver, den var fyldt med fantasi, eventyr og utrolige historier.

“Nogle gange var jeg hemmelig agent, og kæmpede imod rumvæsner fra fjerne planeter, andre dage fik jeg samlet en ven eller to, og gik på lange hemmelige ekspeditioner ind i det mystiske området kendt som pisrock,” siger Emil Taj, der ikke var som de andre på Lillerød Skole.

“Jeg kan tydelig huske, hvordan jeg sad på den ubehagelige træstol i et lummert karrygult lokale og hørte på lærernes opgivende ordstrøm, imens min mor sad ved siden af mig og kæmpede hårdt for ikke at græde. Jeg kan huske lærens anklagende blik, der kiggede på mig, som var jeg et stort mysterium. Blikket indeholdte spørgsmålet: Hvorfor fanden kan du ikke bare være som de andre? Men jeg kan os huske, at jeg var ligeglad. Hvad de talte om, vedkom ikke mig. Det var simpelthen ikke en del af min hverdag,” fortæller Emil Taj, der fortæller, at fantasy reddede hans barndom, og 'den redder mig stadigvæk hver eneste dag'.

“Dette er emnet for den film, jeg nu lige arbejder på i London. Jeg vil sætte fokus på vigtigheden af fantasi hos børn,” siger Emil Taj og fortæller lidt om handlingen:

“I filmen følger vi 11-årige Martin, som har mistet sin bror til kræft. Vi følger hans sorgproces, og hvordan han bruger fantasi til at komme videre og til at skabe nye bånd med andre,” siger Emil Taj og fortsætter:

“Jeg har valgt dette ekstra fokus med sorg og tab hos børn, fordi jeg mener, det et emne, der slet ikke er nok fokus på i vesten. I stedet har vi skab en klinisk “hurtig-fix”-kultur, hvor der ikke er plads til sorg. Vi skal være glade og produktive og helst lidt hurtigt.”

Han mener, at dette også rammer børn.

“De bliver udsat for en diagnosticeringskultur, og vi skal passe meget på, at vi ikke sygeliggør følelser, der kan være tunge og svære,” siger Emil Taj, der mener, at hans mår var stærk.

“Hun forstod, at jeg kunne takle de nederlag et dansk skolesystem kan byde et barn. Hun forstod, at jeg havde mine egne resurser, på trods af at skolen ikke kunne se det. Jeg var heldig. Det er desværre ikke alle børn der er lige heldige,” siger Emil Taj, der derfor mener, at hans film er vigtig.

Emil kæmper derfor med næb og klør på at få den finansieret. Han har på nuværende tidspunkt samlet over 10.000 kroner på crowdfunding siden Indiegogo. Filmen skal dog bruge minimum 30.000 kroner, fortæller Emil Taj.

Alle kan støtte filmen ved at bruge følgende link:
https://igg.me/at/tHF16-2445o/x/16811695Fakta

Emil Taj Petersen.

Født 1985.

Opvokset i Allerød. Gået på Lillerød skole.

Forfatter til romanerne:
Slinger i rumtiden, Tesk & Bark-Mysteriet om den døde planet.

Bachelor I socialvidenskab og kommunikation.

Er ved at færdigøre sin kandidat som filminstruktør på Met Film School ved Ealing Studios i London.

Publiceret 17 July 2017 10:15

Lokalavisen nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen
SENESTE TV