14-årige Holger er bedst af alle i hele Europa

HIK-spilleren Holger Vitus Nødskov Rune satte forleden en tyk streg under sin status som et af Danmarks absolut største tennistalenter

 
14-årige Holger Vitus Nødskov Rune har i flere sæsoner været dominerende i tennis i årgang 2003. I søndags i den tjekkiske by Most cementerede han den position ved at blive europamester efter en turnering med seks suveræne sejre på stribe.
Holgers triumf er særlig bemærkelsesværdig, da EM-titlen blev sikret i konkurrence med hele den europæiske U14 Elite, og det skete i så suveræn stil, at det for alvor blev slået fast, at ingen andre U14-spillere i Europa er på samme niveau som den talentfulde HIK'er, som ikke lægger skjul på, at hans ambitioner er at blive en legende ligesom sit store forbillede, Roger Federer.
Selvom man endnu ikke – som 14-årig – kan kaldes en legende, kunne man alligevel godt få den opfattelse, at det for Holger forekom 'legende' let, da han fejede al modstand til side i samtlige seks kampe – uden at afgive et eneste sæt - også i finalen mod 2. seedede Hamad Medjedovic fra Serbien, der blev besejret 6-2, 6-1.
Imidlertid ligger der flere års meget dedikeret og målrettet arbejde forud, og det belønnes nu med en titel, som skriver Holger ind i tennis-annalerne – 'Roll of Honor” – på linje med spillere som Mats Wilander, Stefan Edberg, Niklas Kulti, Thomas Enqvist, Thomas Johansson, Tommy Robredo, Richard Gasquet, Novak Djokovic, Grigor Dimitrov og andre store velkendte navne, som ligeledes har vundet U14 EM.
Også hos pigerne optræder flere 'legender' – f.eks. Steffi Graf (to gange), Monica Seles og Martina Hingis – så Holger er i et imponerende flot selskab blandt spillere, hvoraf mange senere har fået en glorværdig karriere. jbl

Publiceret 05 August 2017 06:00

SENESTE TV