Chokerende udvikling:

Ubådsejer sigtes for drab på svensk journalist

 
Sagen om den forsvundne privatubåd, Nautilus, har fredag aften taget en dramatisk drejning. Ubådsejeren Peter Madsen er nemlig sigtet for drab på den svenske journalist, som han havde med ombord på fartøjet, da det stævnede ud fra Refthaleøen torsdag aften klokken 19.
Københavns Politi modtog i nat klokken 03.39 henvendelse fra Joint Rescue Coordination Centre om at ubåden muligvis havde været ude for en ulykke. Den kvindelige svenske journalist, som var med på prøvesejladsen var maldt savnet af sin familie, da hun ikke var kommet hjem til aftalt tid.
10.30 blev der skabt visuel kontakt til ubåden, da den blev set ved Drogden Fyr i Køge Bugt og efterfølgende blev der etableret radiokontakt til båden, der ifølge satte kurs mod havn. Umiddelbart inden klokken 11.00 sank ubåden pludselig og ejeren blev efterfølgende reddet op på en privat motorbåd, der sejlede ham i havn.
Politiet oplyser, at der i eftermiddag har været dykkere ved ubåden, der ligger på syv meter vand, men det har ikke været muligt at komme ind i ubåden. Den vil sandsynligvis blive bugseret til havn lørdag.
Ifølge Københavns Politi er ubådsejeren anholdt og sigtet for drab på den svenske kvinde og vil i morgen blive fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling. Han nægter drab og har forklaret, at han satte kvinden i land i går aftes ved spidsen af Refshaleøen, nær restaurationen ”Halvandet” omkring klokken 22.30.

Efterlyser vidner

"Vi vil gerne i kontakt med vidner, der enten har set ubåden med de to personer forlade havnen omkring klokken 19 eller som har observeret ubåden og besætning komme nær spidsen af Refshaleøen omkring klokken 22.30. Derudover vil vi gerne tale med eventuelle vidner, der kan have set den svenske kvinde efter klokken 22.30 torsdag aften. Af hensyn til sagens videre efterforskning har vi indtil videre ikke yderligere at tilføje. Vi vil udsende en ny pressemeddelelse, når det har været muligt at komme ind i ubåden, eller når der foreligger andre væsentlige nye oplysninger i sagen, siger vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen fra Københavns Politi.
Den svenske journalist beskrives som: 160 cm høj, 56 kg, 30 år, spinkel af bygning, rødbrunt hår, grønne øjne. Iført en orange bluse med lange ærmer, sort/hvid blomstret nederdel, nylonstrømper og hvide tennissko.

Publiceret 11 August 2017 20:18

SENESTE TV