Kellogg’s skriver ’MEGA PACK’, selvom der ikke er mere i pakken

Kellogg’s Corn Flakes markedsføres nu med ’MEGA PACK’. Men der er ikke kommet mere i pakken. På kanten af sandheden, siger forsker i forbrugeradfærd og produktdesign

Af
Af Louise A. Poulsen lap@sondagsavisen.dk

Kellogg's Corn Flakes er blevet til en megapakke. Der er stadig 500 gram cornflakes i pakken, som der hele tiden har været, men sammenligner man med pakken fra 2015, der også indeholdt 500 gram, fortæller Kellogg's os nu på emballagen, at vi køber en 'MEGA PACK'.
Det får Jesper Clement, der er ph.d. på Copenhagen Business School, til at kalde Kellogg's for nogle banditter. Han forsker blandt andet i emballagedesign, forbrugeradfærd og eyetrack-undersøgelser.
“De vælger at skrive det øverst på pakken, hvor det får mest opmærksomhed. Desuden har de valgt en gul farve, der også tiltrækker opmærksomhed, og de skriver kun de otte bogstaver: MEGA PACK. Så forbrugerne vil højst sandsynligt få øje på denne pakke frem for andre og tænke, at her får de et godt tilbud. Men gør de det? Det er det, der får mig til at kalde Kellogg's nogle banditter. De sætter simpelthen røven i klaskehøjde her,” siger Jesper Clement.

Vil hjælpe forbrugerne

Kellogg's ønsker ikke at stille op til et interview, men oplyser i en mail, at 500-grampakken hedder 'MEGA PACK' for at 'hjælpe med at guide forbrugerne ved hylden'. Kellogg's oplyser, at de også producerer en pakke med 375 gram cornflakes. Vi har bedt om at få oplyst, hvem der forhandler denne pakningsstørrelse, og Kellogg's har svaret, at ingen danske butikker har 375-grampakken på hylden.
Jesper Clement godtager ikke den forklaring.
“De taler til en vis grad usandt. Der er jo ikke noget MEGA PACK ved 500-grampakken, når forbrugeren ikke kan vælge den mindre pakke henne på hylden. Rent juridisk kan de slippe afsted med det, fordi de har en mindre pakke i deres sortiment, selvom den ikke er på hylden. Men forbrugerne ser det jo ikke på den måde. De vil sammenligne med andre mærker og tænke: 'Her får jeg meget for pengene – jeg må skynde mig at købe den'. Gad vide, om Kellogg's' konkurrenter synes, at det er fair markedsføring,” siger han.
Cornflakespakker fra andre mærker i danske butikker indeholder som regel 500 gram og i nogle tilfælde mere.

Publiceret 13 August 2017 11:30

SENESTE TV