Rockmama fejrede 50-års jubilæum på Smukfest

Sanne Salomonsens koncert på Stjernescenen formåede at samle de mange generationer blandt publikum.

Af
Af Lene Dalgaard Andersen

Alder er bare et tal. Det er hele Danmark Rockmama, Sanne Salomonsen, et spillevende bevis på. For selvom den garvede musiker har rundet de 60, kunne hendes koncert lige så godt have fundet sted i 1973, hvor hun udgav sit selvbetitlede debutalbum – i hvert fald hvis man måler på energien.
 
For de mange årtier bag mikrofonen har sat sine tydelige spor i Salomonsens evne til at performere. Rockmama havde publikum i sin hule hånd fra første tone.
 
Guitarsolo og headbang er obligatoriske ingredienser til enhver rockkoncert, og begge dele har Sanne Salmonsen og hendes band helt styr på.
 
"Nu skal vi til et nummer, der handler om at være et frit menneske. Det hedder ”Running Free”, mine damer og herrer," råbte Salomonsen.
 
Og det må i den grad siges at være et budskab, sangerinden selv forstod at følge. Hele sangen igennem tonsede hun fra den ene side af scenekanten til den anden for at erobre alles udelte opmærksomhed. Og det lykkedes. Publikum svingede i bølgende takt til de hurtige trommerytmer.

Nyt og gammelt

Det nyeste udspil fra Salomonsen er albummet "Baby Blue". Men det er svært at få øje på i cd-forretningerne.
 
"Til gengæld kan I købe det i Matas eller på den nærmeste tank. Faktisk kan I købe det hvor som helst. I skal bare bruge jeres mobil og gå ind på iTunes,” sagde hun.
 
Selvom teknologien har ændret sig meget i løbet af Salomonsens karriere, er visse ting stadig ved det gamle. Sætlisten bød nemlig på spandevis af klassikere, som publikum kunne synge med på.
 
Det nye album handler om at have nået en alder, hvor man tør at se resten af tilværelsen i øjnene. Og Salomonsen indrømmede blegt, at hun er en erfaren kvinde, hvad angår kærligheden.
 
"Jeg er blevet gift og skilt mange gange. Derfor har jeg lavet et nummer, der handler om mænd og kvinder. Det handler om sex!” råbte Salomonsen og startede 90'er hittet ”Kød og blod”.
 
Den modne mama forstod da også at vise sin femininitet. De lange lyse lokker og åleslanke ben gyngede frem og tilbage, mens hun hamrede løs på et trommesæt, der var monteret på mikrofonstativet.
 
”Skanderborg, jeg elsker jer! Tak, fordi I er her,” råbte Salomonsen til slut.
 
Der var heller ingen tvivl om, at publikum gengældte sangerindens kærlighed dén lørdag aften.

Sanne Salomonsen kunne både synge, spille og danse på én gang.

Sanne Salomonsen kunne både synge, spille og danse på én gang.

Smukfests Stjernescene passede perfekt til en stjerne som Sanne Salomonsen.

Smukfests Stjernescene passede perfekt til en stjerne som Sanne Salomonsen.

null

Publiceret 13 August 2017 12:00

SENESTE TV