Landmænd i høstmaskiner får fingeren og svines til:

Nu kommer Dennis med opråb til bilisterne

 
Det er høsttid, og rundt om på de danske veje tøffer mejetærskere og andre landbrugsmaskiner til og fra markerne i kampen om at få afgrøderne i hus. Men det er bestemt ikke alle, der er lige begejstrede, når de havner bag en af de store høstmaskiner, som fylder godt i landskabet.
Det oplever Dennis Kjær, som er en af landets mange mejetærskerchauffører. Han er godt træt af at blive svinet til og set ned på i trafikken.
Tirsdag formiddag oplevede han igen igen en aggressiv bilist, som nærmest satte livet på spil for at passere ham og hans kollega. Det foregik på landevejene nord for Randers, hvor en bil først overhalede ham med fuld fart, så han nær var ved at køre i grøften.

Ifølge Dennis kørte bilisten efterfølgende så tæt på hans kollega, at kollegaen ikke kunne se, at han havde ham bag sig. Til sidst forsøgte han i to omgange at lave en hasarderet overhaling for blot at kunne konstatere, at han ikke kunne komme forbi mejetærskeren på den strækning.
"To livsfarlige forsøg pga. utålmodighed," skriver 21-årige Dennis på Facebook, hvor han kommer med et opråb til bilisterne om at være mere forstående og samtidig passe bedre på dem selv.
"Vi landmænd kæmper et brag af en kamp for at få de danske fødevarer i hus i disse tider. Og tro mig, vi gør vores for at passe på med vore store maskiner! Det kan godt være, der er nogle, der sidder derude og er ligeglad med deres liv og fare for andre. Men det er jeg/vi altså ikke," skriver Dennis.
Tirsdagens oplevelse nord for Randers er desværre ikke en enlig svale. Ifølge Dennis er man generelt meget ilde set på vejene, hvis man kommer i en landbrugsmaskine, og man bliver dagligt mødt med horn og skråt-op-fingre.
"Det kunne være rigtig dejligt, hvis folk ville vise bedre hensyn og smile lidt mere til os. Vi kører efter devisen 'smil til verden, så smiler den til dig', og når vi forlader gården, så
gør vi alt for at efterleve det. Det ville bare også være dejligt, hvis vi fik lidt smil tilbage engang imellem," siger Dennis håbefuldt.
Så er opfordringen givet videre.

Publiceret 16 August 2017 15:04

Lokalavisen nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen
SENESTE TV