Niårige Julie går i skole i den anden ende af byen:

Nægtet adgang til skolebus

Af
Af Daniel Sennek

 
I Holstebro er de tidligere fem skoledistrikter slået sammen til ét, og to skoler er lukket. Det betyder blandt andet, at Knud Schous niårige datter Julie. Han kan ikke selv køre sin datter i skole, da han læser i Herning og tager hjemmefra hver morgen klokken 06.30. Alligevel bliver Julie nægtet adgang til skolebussen.
Det skriver Dagbladet Holstebro-Struer.
"Når man jager børn så langt væk fra Trekanten, så bør de også være berettiget til at køre med skolebus til og med 6. klasse, som svarer til, hvor længe de kører på børnebillet i det offentlige busser," siger Knud Schou til avisen.
Selvom Julie har seks kilometer vej til skole - på veje som forældre til børn i Holstebro betragter som farlige - så bliver hun nægtet adgang til skolebussen, da kommunen ikke mener, at vejen er farlig.
Han får opbakning fra byrådsmedlem Dorthe Pia Hansen (S), der selv bor i vestbyen.
"Jeg ved godt, at nogen vil sige: Curling-forældre! Børn i 4. klasse kan cykle. Men jeg kan se, hvilken trafik der er fra morgenstunden, og skolevejen fra Trekanten og til Rolf Krake Skolen er ikke sikker. Jeg ville også være bekymret, hvis det var mit barn," siger Dorthe Pia Hansen, der har rettet henvendelse til børn- og ungeudvalget, til Dagbladet Holstebro-Struer.
Er det i orden, at Julie ikke må komme med skolebussen? Du kan deltage i afstemningen på Facebook herunder:

Publiceret 11 September 2017 07:45

Lokalavisen nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen
SENESTE TV