Røvere brokker sig over Rema 1000's nye tiltag:

I bør skilte bedre med jeres DNA-spray

Af
Af Daniel Sennek

 
Det seneste år er flere og flere af de kriminelle, der har valgt at udføre et røveri mod Rema 1000-butikker, blevet snuppet af politiet. Det skyldes, at Rema 1000 de sidste 14 måneder har gjort brug af en DNA-spray, der mærker røvere med usynlig sporingsvæske, når de går eller løber gennem indgangspartiet. Noget røverne slet ikke var klar over før det var for sent.
Det skriver Horsens Folkeblad.
Fra september 2015 til september 2016 havde man sammenlagt 25 røverier, mens tallet fra september 2016 til september 2017 var 23. 
"I mellemtiden er vi nået op på næsten 300 butikker, så jeg er godt tilfreds. Et lille fald er et godt fald, og vi kan aldrig undgå den slags helt, selvom det er ønskværdigt. Vi har gjort nogle gode erfaringer undervejs, hvor den vigtigste er, at der skal skiltes bedre i mange af butikkerne," siger Peter Bruun, der er intern sikkerhedschef i Rema-koncernen, til Horsens Folkeblad.
Langt de fleste anholdte røvere var slet ikke klar over Rema 1000's nyeste tiltag, og fortæller, at det nok ville have fået dem til at opgive røveriet.
"Det er jo brugbar viden for mig som sikkerhedschef. Her har vi skruet op for skiltningen i de butikker, hvor det haltede. Vi ved af gode grunde ikke, hvor mange røvere der er vendt om efter at have set et skilt, men når der er nogle, der ikke ser det, skal vi reagere på det," siger Peter Bruun til Horsens Folkeblad.

Publiceret 11 September 2017 08:24

SENESTE TV