IT-chef afslører:

Tiltalt søgte flittigt efter temaet 'seriemordere'

På anden dag i retssagen om politidrab fremviste anklageren også dokumentation for, at Jesper Jul ikke havde båret skudsikker vest

Af
Af Finn Due Larsen

OPDATERET Den 27-årige tiltalte i retssagen om drabet på politiassistent Jesper Jul var meget optaget af temaet "seriemordere". Det viser hans søgninger på nettet.
Det fremgik af en vidneforklaring i Glostrup Ret onsdag morgen. Her var en IT-chef indkaldt som vidne på retssagens anden dag.
Han redegjorde for en rapport, der er udfærdiget om den 27-åriges søgninger på internettet, som også blev fremvist for retten.
Her kunne man se, at den tiltalte havde søgt efter film som "Cop killers", film om drab, film om seriemordere, skudepisoder, håndvåben og tungere våben.
"Han havde tydeligvis en stor interesse for seriemorder-temaer", sagde IT-chefen, der også kunne konstatere, at den tiltalte havde søgt efter film om fængsler og håndvåben.
Der blev fundet en iPad under eftersøgningen af den 27-åriges bolig, hvor man kunne aflæse søgningerne på nettet.

 

Inden vidnet afgav forklaring, havde anklageren fremvist billedmateriale, der viste, at Jesper Jul ikke havde båret skudsikker vest den 6. december, hvor han blev skudt ned på politigården i Albertslund.
Den 27-åriges egen forklaring gik på retssagens første dag på, at han mente Jesper Jul bar skudsikker vest, og derfor kom det bag på ham, at han faldt om efter skuddene.
Anklageren fremviste også materiale, der påviste hvorfor den 27-årige var blevet afvist i sin ansøgning om at bære våben. Et afslag, der var en af grundene til at den 27-årige var blevet meget vred på politiet.
Våbentilladelsen blev afvist i 2015, med begrundelsen, at han var tidligere straffet.
Den 27-årige blev i 2013 idømt otte måneders delvist betinget fængsel, efter at have skudt med en splatterpistol mod en politibetjent.

Retssagen fortsætter i dag med flere vidneafhøringer, samt procedurer fra anklager og forsvarer.

Våben fremvist i retten

Gerningsvåben og projektiler blev fremlagt i retten for nævninge og domsmænd.
Der er tale om en Kaliber 22, og af en vejledende udtalelse fra Krimalteknisk Center blev våbnet vurderet som "livsfarligt".
En erfaren retsmediciner er også indkaldt som vidne. Han betegner gerningsvåbnet, Kaliber 22, som en "meget almlindeligt" i drabssager.
Våbnet har en anslags-hastighed på over 80 meter i sekundet, og hvis det rammer "det rigtige sted", vil det kunne dræbe et menneske, forklarede vidnet.
Retssagen fortsætter dagen igennem med flere vidneafhøringer, samt procedurer fra anklager og forsvarer.

Publiceret 13 September 2017 09:54

SENESTE TV