Brunstig hjort angriber 2-årige Sylvester:

Se den voldsomme video

ADVARSEL - det er bestemt ikke ufarligt at omgås vilde dyr, mens de er i brunst

 
Det skulle have været en hyggelig søndagstur i Dyrehaven i Esbjerg, men for ægteparret Klint og deres to små sønner, to-årige Sylvester og seks måneder gamle Leander - og parrets veninde - endte det helt galt. En sika-hanhjort i brunst fik turen til at blive alt andet end hyggelig, skriver TV Syd.
Familien ville give hjortene lidt mad, da en af hannerne begyndte at stange først veninden, som lige nåede at sige pas på den stanger, før den gik til angreb på to-årige Sylvester.
"Han fik blå mærker og en hudafskrabning, men det kunne have gået meget værre, hvor geviret kunne have ramt ham i øjnene," fortæller Heidi Klint, Sylvesters mor og tilføjer:
"Vi synes jo, vi gjorde som vi skulle. Smed foderet på jorden, men nu kan jeg da godt se, at vi burde have fjernet os lidt mere væk fra hjortene. De tre meter, som de anbefaler. Men det kom meget bagpå os, at det kunne ske," siger hun.
Det skete for få dage siden, og selvom de fysiske skader ikke er store, så har det alligevel haft konsekvenser for lille Sylvester:
"Han har haft mareridt den sidste uge - hver gang han har skullet sove, har han haft det skidt. Nu har han det lidt bedre," siger Heidi Klint, som sendte sine videoklip til kommunen, der reagerede med det samme.

Aflivet

Den aggressive sika-hanhjort er allerede blevet aflivet.
"Vi kan ikke have hjorte, der har sådan en uheldig adfærd, så den er blevet skudt," oplyser leder af Vej og Park i Esbjerg Kommune, Mads Astrup, til TV Syd.
Kommunen har også sat skilte med "håndfodring forbudt" op samt advarsler om "vilde dyr i brunst".

Publiceret 05 October 2017 15:26

Lokalavisen nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen
SENESTE TV