Forskertalent får 100.000 kroner

Lektor og ph.d. Simon Glerup fra Aarhus Universitet modtog i dag fakultetets talentpris opkaldt efter nobelprismodtager Jens Christian Skou

100.000 kroner til forskning og den uofficielle titel som 'fakultetets største forskertalent'. Det er ikke så mærkeligt, hvis smilet i dag var ekstra stort hos Simon Glerup. Det aarhusianske forskertalent fik nemlig i dag overrakt den prestigefulde Jens Christian Skou-prisen, som hvert år uddeles til en særligt lovende ung forsker, der har præsteret fremragende forskning inden for det sundhedsvidenskabelige fakultetet. Det oplyser Aarhus Universitet. 
”Simon har et stort potentiale og er en kæmpe gevinst for instituttet, for fakultetet og for universitetet. Han er en intelligent og talentfuld forsker, som arbejder hårdt og dedikeret. Han er innovativ og idérig, og han er god til at smitte sine kolleger med begejstring, nysgerrighed og drive. Det er imponerende, hvad Simon allerede har opnået, og jeg glæder mig til at se, hvor vidt han kan drive det,” siger institutleder Thomas G. Jensen fra Institut for Biomedicin på Aarhus Universitet til universitetets hjemmeside. 
Simon Glerup forsker i membranreceptorer og har blandt andet bidraget med grundlæggende opdagelser af, hvordan kolesterol-omsætningen i kroppen reguleres. Opdagelser, som forskergruppen har fået patent på, og som kan lede til ny og mere effektiv kolesterolmedicinm, skriver Aarhus Universitetet på sin hjemmeside. 
Med prisen følger 100.000 kroner, som den unge forsker nu kan bruge til sin videre forskning, og det er noget, der naturligvis glæder hovedpersonen selv.  
”Prisen på 100.000 kroner giver os en helt konkret mulighed for at tage en chance og gå ind i et spændende, nyt projekt. Det gjorde vi faktisk straks efter, at jeg modtog nyheden om Skou-prisen fra min institutleder.  Og vi står nu til at skulle begynde et nyt eventyr, der kan få betydelig videnskabelig og medicinsk impact. Det havde ikke været muligt uden Skou-prisen,” siger Simon Glerup til Aarhus Universitet. 
Prisen blev uddelt tidligere i dag ved et arrangement på universitetet. 
jwh. 

Om prisen

  • Jens Christian Skou-prisen uddeles en gang om året til en ung forsker i international særklasse. Vedkommende skal være ekstraordinært talentfuld inden for sit forskningsfelt og have dokumenteret en usædvanlig kreativitet og produktivitet i sin forskning.
  • Den er opkaldt efter Jens Christian Skou, som i 1997 modtog Nobelprisen.

Kilde: Aarhus Universitet. 

 

 

Publiceret 11 October 2017 15:15

SENESTE TV